Windows 8.1 Desteği Sona Eriyor

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Windows 8.1, 10 kadar beğenilmedi ama değerini HDD ile kullanan biri olarak destek sonuna kadar öveceğim.

o7 saygı duruşu için herkese 1 saatlik ban

Şuan dinliyor olmam

Aynen öyle. Bilgisayar abimin olmasa (abim maalesef PUBG oynuyor. PUBG GNU/Linux'ta bildiğim kadarıyla hiç çalıştırılamıyor) bir dakika bile durmazdım ve GNU/Linux kurup keyfime bakardım. Windows lazım olursa da Dual Boot ile sorunu çözerdim.

Bir de açıkçası Windows 11'in tasarım dilini sevdiğimi söyleyebilirim. O yüzden GNU/Linux kullanacaksam Dual Boot yaparım. GNU/Linux'ta da epey güzel görünüşler elde edilebiliyor fakat özellikle font konusunda Microsoft'un Segoe font ailesini sevdiğimi söyleyebilirim. Özellikle de Segoe UI Variable varyantına bayılıyorum. Bu nedenle GNU/Linux'u tek kullanmayı pek düşünmüyorum. Ama eğer bu durum olmasaydı Windows'u bilgisayarımda hiç tutmazdım bile.

O font kuruluyordur bence, bir araştırın.

O font kuruluyordur bence, bir araştırın.
Kurulsa bile bildiğim kadarıyla yasal değil. Çünkü Segoe font ailesinin telif hakları bildiğim kadarıyla Microsoft'a ait. Bu yüzden de onunla uğraşmak istemiyorum.

Dostlar masadan birer birer ayrılıyor.

Linux'a davetlisiniz

Hocam peki bir sorum olacak. 8.1 desteği sona erdiğinde ne gibi bir sorunlar olacak?

Windows 8 ve ondan önceki işletim sistemleri gibi olacak. Bilgisayarına yazılım ve Windows Defender güncellemeleri gelmeyeceği için bilgisayarına virüs bulaşma ihtimali artacak, aynı zamanda Windows 8.1 ile ilgili teknik destek Microsoft forumunda ve Microsoft müşteri hizmetleri'nde verilmeyecek.

Windows 10 desteği bittiği gün o ısrarla Windows 7 savunan tayfa gibi olacağım.

Bekleriz aramıza kardeşim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…