Windows 8.1 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ve UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP Mavi Ekran Hataları

judicial

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımda sürekli değişik değişik mavi ekran hataları alıyorum. Bunların ne zaman geldiği belli olmuyor. Bazen bilgisayar boşta iken bazen WEB'te gezinirken, bazen oyun oynarken bazen de hiç gelmiyor.
Birçok araştırma yaptım. Sitenizdeki çoğu başlığı inceledim. Yeniden sistem kurdum, driverlarımı güncelledim.
DMP dosyalarımı açabileceğim programlar buldum baktım ama bir şey anlayamadım.
Bana konu ile ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

DMP dosyaları www.datafilehost.com: Download Minidump.zip linkine eklenmiştir.

Şimdiden teşekkürler.

• RAM : 2x 8 Kingston Hyper X Fury DDR3 1866 Mhz
  • İşlemci : AMD FX X8 9370 Soket AM3+ 4.4GHz
  • Ekran Kartı : MSI R9 280 GAMING 3G Radeon R9 280 3GB GDDR5 384 Bit Ekran Kartı
  • HDD : Kingston 240GB HyperX FURY Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500MB / Yazma 500MB)
  • Anakart: ASROCK Fatality 970 ASR970FP AMD970 AM3+ DDR3-2400 MHz Anakart
Donanımım yukarıdaki gibidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Murat5038 Hocam sitesinde de iki tane var. Asmedia ve Etron diye, sizce ikisini de mi yüklemeliyim? Yoksa sadece birini mi? Diğer dediklerinizin hepsini eksiksiz uyguladım, bir tek usb 3.0 kaldı. USB 3.0 driverını da kaldırdım dün gece ve halen bir hata vermedi sistem.

Ben ikisini birden kuruyordum acaba ikisi mi çakışma yapıyordu da hata veriyordu? Peki bileşenlerin herhangi birinde fiziksel olarak bir problem olma olasılığı nedir? Ekran kartından şüphelenmişsiniz. Ekran kartının bozuk olma ihtimali var mıdır? Yoksa tamamen yazılımsal mıdır?

Ben ikisini birden kuruyordum acaba ikisimi çakışma yapıyordu da hata veriyordu.
İkisini kurmaman lazım.

Asmedia ve Etron diye, sizce ikisini de mi yüklemeliyim?
Hangisi sizin model ise onu yükleyin.
Peki bileşenlerin herhangi birinde fiziksel olarak bir problem olma olasılığı nedir? Ekran kartından şüphelenmişsiniz. Ekran kartının bozuk olma ihtimali var mıdır?
Fiziksel sonuçlar olabiliyor ancak ben ilk olarak yazılımsal nedenleri atlatıp düzelmediğinde fiziksel hatalar aramaya başlarım. Ancak mavi ekran tiplerine göre kesin fiziksel veya yazılımsal olarak ayrılanlar da var ancak sizinki iki durumda da olabilir.

Anladım çok teşekkür ederim hocam. Benim ki acaba hangisi? :) Aygıt yöneticisinde herhangi bir " ? " işareti olan donanım da yok. USB 3.0 ile ilgili de hiçbirşey yok. Bulmaya çalışayım. Teşekkür ederim yardımlarınız için. Sonucu buraya yazarım ki en azından arayan arkadaşlara da yardımcı olur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı