Windows 8.1 Flash Bellege Yazma

Ahmet Tosun

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim elimde 4Gb'lik Flaş Bellek Var Ona Win8.1 Sürümünü Nasıl Yazabilirim? Bir de Benim Win8 Sürümümdeki ürün anahtarını ona aktara bilme şansımız var mıdır? Çünkü kendi bilgisayarımdaki Recovery Hatasını Düzelttim Ama Dosyaları Etkilemeden Formatı Secince Aynı Şekil Bütün dosyaları siliyor. Bende yeni bir win8.1 sürümü yüklersem düzelir diye düşündüm bu konuda bana yardımcı olursanız teşekkürlerimi sunarım.

Flashı PCye tak
Çalıştıra cmd yaz
cmd ye
1-"diskpart" yaz
2-"list disk" yaz
3- Disk 0 ve Disk 1 diye seçenekler vardır. Kendi flash ını bul ve
"select disk 1" yaz. 1 yerine kendi flashının rakamını yaz.
4-"clean" yaz.
5-"creat partition primary" yaz.
6-"select partition 1" yaz
7-"active" yaz
8-"format fs=fat32 quick" yaz (burada quick hızlı biçimlendirir. eğer yavaş biçimlendirmesini istersen quick yazısını yazma. Ayrıca fat32 ile 3.0 flashımdan işletim sistemini yavaş yükler diyorsan. " format fs=ntfs quick " yazman sanırım yeterli olacaktır. Böylece biraz daha hızlı format sağlarsın 3.0 flash bellek sayesinde. )
9-"assign" yaz
10-cmd yi kapat tekrar aç.
windows 8.1 yi c yada d de bir klasöre kopyala.Mesela c de w8.1 klasörünün
içine kopyaladım.Flash belleğimin harfi G olsun.
cmd ye gelip "xcopy c:\w8.1\*.*(burada boşluk olabilir) /S/e/f g:\" yazıyoruz ve w8.1 flasha
kopyalanıyor.
Eğer cd den direk kopyalıyacaksanız cd sürücü harfi h olsun mesela.
"xcopy h:\*.* /s/e/f g:\" yazıyoruz.
xcopy (boşluk) (kaynak sürücü):\*.* (boşluk) /s/e/f (boşluk) (hedef sürücü):\"
w8.1 flash belleğe tamamen kopyalanana dek bekleyin.
Ayrıca 4 gb usb bellek yetmeyebilir. Flashınızın boot özelliği yoksa bu işlemleriniz boşa gider. Flashınız boot özelliği destekliyorsa sorunsuz bu kodlar ile halledebilirsiniz. Ayrıca boot yaptıktan sonra flashın içerisine müzik, serial ve program gibi veri atabilirsin sorun oluşturmaz. Ayrıca 1 kere boot yapman yeterli flashı. Mesela yukarıda yazdıklarımı uyguladın ve işletim sistemini kurdun. İçerisindeki işletim sistemi dosyalarını kaldırmak istedin gönül rahatlığı ile kaldırabilirsin. Yani flashı biçimlendirmeden silebilirsin. Tekrar format atacağın zaman ise işletim sisteminin dosyalarını bir klasöre aktar oradan da flash belleğe veya direkt olarak flash belleğe kopyalayabilirsin. İşletim sistemini yeniden kurabilirsin bu şekilde de. Bu söylediğimi ancak hangi işletim sistemini önceden kurduysan o zaman geçerli. Windows 7 nin dosyalarını flasha atarsan çalışmayabilir. Yazım ve açıklamalarımda bir hata olduysa şimdiden affola. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı