Windows 8.1 Ghost Spectre'de nasıl performans arttırılır?

248285

Kilopat
RAM
8 GB 1600MHz
Ekran kartı
R7 M260
İşlemci
i5-4210U
Merhaba, laptopuma Windows 8.1 ghost spectre kurdum ve performansı olabildiğince artırmak istiyorum.
Tavsiyeleriniz nelerdir?

Hocam performans takıntınmı var bilmem ama Windows 10 ile Windows 8 arasında RAM ile disk kullanım farkı var. Sistemin kötü değil ve Windows 8.1 kullanacaksan, düz versiyonunu ( sl ) kullanmanı öneririm. Modlanmış versiyonu birçok virüse açıktır.
Eğer sorunun cevabına gelecek olursak zaten tüm bloatwareler kaldırıldığı için, bir de Windows 8'in performans özelleştirmesi çok olmadığı için pek bir şey yababileceğinizi zannetmiyorum. Belki güç ayarını performansa çekip, ekran kartı driverinden performans ayarı yaparsanız anca bu kadar olur.

Hocam performans takıntınmı var bilmem ama Windows 10 ile Windows 8 arasında RAM ile disk kullanım farkı var. Sistemin kötü değil ve Windows 8.1 kullanacaksan, düz versiyonunu ( sl ) kullanmanı öneririm. Modlanmış versiyonu birçok virüse açıktır.
Eğer sorunun cevabına gelecek olursak zaten tüm bloatwareler kaldırıldığı için, bir de Windows 8'in performans özelleştirmesi çok olmadığı için pek bir şey yababileceğinizi zannetmiyorum. Belki güç ayarını performansa çekip, ekran kartı driverinden performans ayarı yaparsanız anca bu kadar olur.
Biraz var ama Minecraft (TLauncher) ya da Counter Strike 1.6 (Steam) oynarken bile hafif kasmalar ve fps düşmeleri oluyor.
Bir türlü çözemedim sebebini, sürücüler format atmadan önceki sürümünde bunda da sıkıntı yok.
Pentium işlemciye sahip bir bilgisayarımda bile Cs daha rahat oynanıyordu buna kafam basmadı yani.
(Bataryasız kullanıyorum.)

Hocam Ghost sürümü zaten kendi başına bir performans sürümü dolayısıyla ekstra işlemler yapmanıza gerek yok. Ayrıca kendi şahsi görüşüm 8.1 kullanacaksanız sade 8.1 olan sürümü orijinal siteden indirip temiz bir kurulumla geçebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey interneti bilinçli kullanıyorsanız eğer benim gibi Defender ve Update'i durdurup diğer ayarlara dokunmadan stabil bir şekilde kullanabilirsiniz 👍

Neden birçok kişi modlu Windows'lara ön yargılı anlam veremiyorum. Çok virüslerden tırsan biri ise kurulumda + Defender dahili seçer yoluna devam eder (3-2 yıllık ghost spectre Win tecrübem var).

Hocam ben bu sorunu yaşıyordum ve birçok yolla çözdüm, işinize yararsa diye sıralıyorum;
1-) ekran kartının pil koruma modu varsa devre dışı bırak ( 30FPS gibi bir oranda sabitler )
2-) oyunlarda dikey eşitleme kullan ( CS gibi oyunlarda 200 FPS aldığım zaman 40 FPS hissiyatı veriyordu, bu ayarla beraber akıcılığa kavuştum. Monitörünün Hz'sine sabitler )
3-) oyunları başlattıktan sonra Görev Yöneticisi'nden işlem önceliği ver.

Umarım işine yarar :D

Yani en basit oyunlarda bile FPS düşmeleri olması o kadar sinirime gitti ki bundan dolayı açtım konuyu.

Bilgisayarınızdan kaynaklı veya driverdan kaynaklı olabilir 3GB RAM 512MB VRAM'lik laptopumda Windows 11 ghost kullanıyordum en ufak bir kasma bile yoktu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı