Windows 8.1 GT 630 Driver

Temiz kurulum yapacaksa neden önce yükseltip sonra sil baştan yapıyor? Mantığı nedir?

Ben de arkadaşın yaşadığı soruna benzer bir sorun yaşadım ekran kartımı tanımlayamıyordu Windows 8.1
8 e dönüp yükseltme yaptım sorun çözüldü ardından temiz kurulum yaptım ve sıkıntı olmadı.

Mantığı nedir soruna cevabı bilmiyorum ama Microsoft ile sorun hakkında görüşmelerimde sürekli bana temiz kurulum mu yükseltmemi yaptınız sorusu yöneltiliyordu. Bende pek dikkate almıyordum senin gibi düşünerek mantığı nedir diye, yükseltme sonrası sorun ortadan kalktı. Bir mantığı var sanırım...

Ben de arkadaşın yaşadığı soruna benzer bir sorun yaşadım ekran kartımı tanımlayamıyordu Windows 8.1
8 e dönüp yükseltme yaptım sorun çözüldü ardından temiz kurulum yaptım ve sıkıntı olmadı.

Mantığı nedir soruna cevabı bilmiyorum ama Microsoft ile sorun hakkında görüşmelerimde sürekli bana temiz kurulum mu yükseltmemi yaptınız sorusu yöneltiliyordu. Bende pek dikkate almıyordum senin gibi düşünerek mantığı nedir diye, yükseltme sonrası sorun ortadan kalktı. Bir mantığı var sanırım...

Temiz kurulum, benim bildiğim kadarıyla windows kurulum dvd'si ya da usb bellek ile bilgisayarı boot ederek format atılacak bölüme biçimlendirme yapıp Windows'un yüklenmesidir. Biçimlendirmenin mantığı da bütün veri ve ayarların kaybolmasıdır ki bu durumda ben de arkadaş gibi merak ettim, bunun mantığı ne? Bir mantığı vardır demişsiniz ama kusura bakmayın, bana hiç mantıklı gelmedi :)

Temiz kurulum, benim bildiğim kadarıyla windows kurulum dvd'si ya da usb bellek ile bilgisayarı boot ederek format atılacak bölüme biçimlendirme yapıp Windows'un yüklenmesidir. Biçimlendirmenin mantığı da bütün veri ve ayarların kaybolmasıdır ki bu durumda ben de arkadaş gibi merak ettim, bunun mantığı ne? Bir mantığı vardır demişsiniz ama kusura bakmayın, bana hiç mantıklı gelmedi :)

Bana da mantıklı gelmedi aynen anlatıyorum, İlk olarak Windows 8.1 e yükseltme yaptım ardından defalarca Windows üzerinde yaşadığım sorunlardan dolayı temiz kurulum yaptım. (UEFİ, normal neyse hiç sorun yaşamadım.) En Son UEFİ kurulum için hazırladığım USB ile BOOT ederken diski GPT olarak biçimlendirdim ve kurulumdan vaz geçtim, bilgisayarı kapattım. Tekrar kurulum yaptığım gün ekran kartlarımın 7640g dual olanını Windows tanımadı 7670m olan kuruldu. Ekran kartlarını çalıştıracak catalsty ve 7640g son sürücülerini yüklerken ekran kararıp kaldı ve bilgisayarı reset atarak kapatmak zorunda kaldım. Bilgisayarı tekrar açtığımda doğal olarak mavi ekranla karşılaştım. Tekrar tekrar format attım sorun yine aynı hatta senin gibi Microsoft destek elemanına tepki gösterdim ne alaka ne mantık diye. Windows 8 i geri yükleyip yükseltme yapınca sorunun ortadan kalktığını görünce kendimden eminliğimden destek elemanına gösterdiğim tepkiden pişmanlık hissettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı