Windows 8.1 HD 4250 ve HD 5470 geçiş sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
HP G62 Notebook bilgisayarımın işlemcisi Intel Core i5'di. Ablam İstanbul'da ne yaptıysa işlemciyi ve de diğer bileşenlerden birkaçını değiştirmiş. AMD Phenom(tm) II N6202.80 GHz çift çekirdekli işlemci taktırmış. Intel ekran kartının yerine de 4250 taktırmış. Onun için G62 sürücülerinde 4250 yerine Intel HD ekran kartı var

Hatam var ise düzeltin. İntel bir anakarta nasıl oluyorda AMD işlemci takılabiliyor?

Öyle bir şey olmaz. Ablanızı kandırıp başka sistem vermişler. Güçlü PC'yi alıp çok daha zayıf bir makine ile değiştirmişler.

Aynen öyle ne diyelim hakkımı helal etmiyorum. Böyle kişilerde var bir bilmeyen görünce hemen kandırıyolar.

Hatam var ise düzeltin. İntel bir anakarta nasıl oluyorda AMD işlemci takılabiliyor?

Extanrel bende biliyom öyle ama laptop dış görünüş ramlerde filan bir değişiklik yok. BIOS'da filan aynı sadece i5 işlemciyi değiştirmişler. İntel HD ekran kartıda otomatikman gidiyor tabi yerine HD 4250 takmış.

Yorumlarınız için teşekkürler uğraştınız o kadar. Windows 7'e geçtim ekran kartı driver yükleyince yine o mavi hatayı veriyor :/

Ya böyle rezillik olmaz. İade etsin o servise. Tüketici haklarına gidin ya da en azından bunu yapan servis hakkında blog yaz, ifşa et. Bak kardeşimin başına böyle bir olay geldi:

Tuğra Bilgisayar Rezaleti - Bloglar - Technopat Forum

Recep abi ben hakkımı helal etmiyom. En büyük günaha girdiler.Bu arada bilgisayarımı sabah açarken ekran simsiyahdı. Ses var ama görüntü yoktu.Az araştırdıktan sonra bir yöntem duydum ve uyguladım. Yöntem fan çıkış yerlerini bantlayıp laptopu battaniye sardım.Baya ısındı ve kendini kapattı. Soğuması için bekledim ve sonra açtım ekranda geldi bir baktım ki ATI HD 5470 ekran kartımıda gördü acayip sevendim :)

Recep abi ben hakkımı helal etmiyom. En büyük günaha girdiler.Bu arada bilgisayarımı sabah açarken ekran simsiyahdı. Ses var ama görüntü yoktu.Az araştırdıktan sonra bir yöntem duydum ve uyguladım. Yöntem fan çıkış yerlerini bantlayıp laptopu battaniye sardım.Baya ısındı ve kendini kapattı. Soğuması için bekledim ve sonra açtım ekranda geldi bir baktım ki ATI HD 5470 ekran kartımıda gördü acayip sevendim :)

O yöntemle lehim yerleri eriterek tekrar kaynamasını sağlıyorsun. Tam bir çözüm olmamasına rağmen etkili bir çözümdür.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı