Windows 8.1 hızlı başlat hizmeti nasıl açılır?

ARDACD

Hectopat
Yer
Merkez/Niğde
RAM
8GB DDR3L 1066 Mhz
SSD veya HDD modeli
WD Black 500 GB HDD
Ekran kartı
İntel HD Graphics 1.7GB
Anakart
Lenovo Lancer 5A6
İşlemci
Intel Celeron N2820 2.13GHZ x64
Selam. Ben bilgisayarıma OgnitorenKs Windows 8.1 Embedded Industry Pro kuracağım fakat kurabilmem için ilk önce hızlı başlat'ı bir şekilde geri getirmem lazım çünkü sistemimde SSD veya SSHD değil HDD var ve çok yavaş açılıyor hızlı başlat olmayınca. Yani kullandığım birçok Windows 10 ve 11 Lite üzerinde OgnitorenKs toolbox kullanarak hızlı başlatı etkinleştirebiliyordum fakat ne Win 8.1 için ognitorenks toolbox bulabildim ne de hızlı başlat'ı açabildim. Nasıl açacağım hızlı başlat'ı?

Selam. Ben bilgisayarıma OgnitorenKs Windows 8.1 Embedded Industry Pro kuracağım fakat kurabilmem için ilk önce hızlı başlat'ı bir şekilde geri getirmem lazım çünkü sistemimde SSD veya SSHD değil HDD var ve çok yavaş açılıyor hızlı başlat olmayınca. Yani kullandığım birçok Windows 10 ve 11 Lite üzerinde OgnitorenKs toolbox kullanarak hızlı başlatı etkinleştirebiliyordum fakat ne Win 8.1 için ognitorenks toolbox bulabildim ne de hızlı başlat'ı açabildim. Nasıl açacağım hızlı başlat'ı?
Hizmetler kısmında Sysmain di galiba ismi. Onu açmanız gerekiyordu galiba.

Ben öyle bir şey görmedim. SysMain'de o işlevi görüyor diye biliyorum emin misiniz?

Hayır emin değilim ama öyle diye biliyorum bir deneyim geri dönüş yaparım.

Ben öyle bir şey görmedim. SysMain'de o işlevi görüyor diye biliyorum emin misiniz?

Hocam açtım etkinleştirdim baktım ama hiçbir etkisi olmadı denetim masasında vb. hızlı başlat hala gözükmedi ve sonra aklıma destek konusu geldi bu Windows 8.1'in desteği komple kesildi bu yüzden onun yerine yakın bir performans veren Windows 10 1507 Pro N kurmaya karar verdim. Ama yine de hızlı başlatma konusu hala aklımda ve dualboot olarak kenarda tutacağım bu 8.1 Lite'ı ve eğer hızlı başlat'ı bir şekilde açabilirsem destek vb. dinlemeyip kurabilirim.

Hocam açtım etkinleştirdim baktım ama hiçbir etkisi olmadı denetim masasında vb. hızlı başlat hala gözükmedi ve sonra aklıma destek konusu geldi bu Windows 8.1'in desteği komple kesildi bu yüzden onun yerine yakın bir performans veren Windows 10 1507 Pro N kurmaya karar verdim. Ama yine de hızlı başlatma konusu hala aklımda ve dualboot olarak kenarda tutacağım bu 8.1 Lite'ı ve eğer hızlı başlat'ı bir şekilde açabilirsem destek vb. dinlemeyip kurabilirim.
Windows 8 desteği kesilmesi kötü oldu. Şimdi Windows 10'u kesecekler 2 yıla. İnşallah olur. (İstediğiniz)

Selam. Ben bilgisayarıma ognitorenks Windows 8.1 embedded ındustry Pro kuracağım fakat kurabilmem için ilk önce hızlı başlat'ı bir şekilde geri getirmem lazım çünkü sistemimde SSD veya SSHD değil HDD var ve çok yavaş açılıyor hızlı başlat olmayınca. Yani kullandığım birçok Windows 10 ve 11 Lite üzerinde ognitorenks toolbox kullanarak hızlı başlatı etkinleştirebiliyordum fakat ne Win 8.1 için ognitorenks toolbox bulabildim ne de hızlı başlat'ı açabildim. Nasıl açacağım hızlı başlat'ı?

Windows 8.1 Steam 150 gün sonra falan desteği kesiyordu herhalde. Bende dediğin sürümü bayağı kullandım hızlıydı. Şu an Windows 10 ReviOS kullanıyorum 3 GB RAM 250 GB hard disk (bad sectorlu) hiç de Windows 8.1i aratmadı. Bence ReviOS kur.

Windows 8.1 Steam 150 gün sonra falan desteği kesiyordu herhalde. Bende dediğin sürümü bayağı kullandım hızlıydı. Şu an Windows 10 ReviOS kullanıyorum 3 GB RAM 250 GB hard disk (bad sectorlu) hiç de Windows 8.1i aratmadı. Bence ReviOS kur.
Bunlar güvenilir mi? Kim yapıyor bunları heryerde görüyorum.

Bunlar güvenilir mi? Kim yapıyor bunları her yerde görüyorum.

Güvenli denilebilir bayağı kullanıcısı var ReviOS'un ve bunları ilk büyük ihtimal Ghost Spectre diye kanal başlatmıştı veya ünlü etti. Sonra farklı farklı versiyonlar bayağı alternatifler çıktı. Şu an bende yüklü herhangi bir sıkıntı göremedim.

Hocam bende bahsettiğiniz destek konusunu epey bir düşündüm fakat sistemimdeki işlemci diğer işletim sistemlerinde epey zorlanıyor hatta inanır mısınız Windows 7 Lite ve tam sürümlerden bile daha iyi performans verdi dediğim 8.1 Lite. Ama ReviOS 10 kullanabilirim peki sizce hangi sürümünü kullanayım? (1703, 22H2 manasında.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı