Windows 8.1 ile Windows 11 ile dual boot nasıl yapılır?

İlk olarak diskten Windows 11'e ne kadar yer ayıracağınıza karar verin. Sonrasında Disk Yönetimine girip diskinizi istediğiniz miktarda bölümleyin.
1635588887240.png

1635588922385.png

Sonrasında bir USB Sürücüye Windows 11 ISO'sunu yazdırın. Kurulum ekranında bu bölümlediğiniz alanı seçip ileri tuşuna basıp kuruluma başlayın. Artık dualboot Windows 8.1 ve Windows 11'iniz var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlk olarak diskten Windows 11'e ne kadar yer ayıracağınıza karar verin. Sonrasında Disk Yönetimine girip diskinizi istediğiniz miktarda bölümleyin.
Eki Görüntüle 1202147
Eki Görüntüle 1202150
Sonrasında bir USB Sürücüye Windows 11 ISO'sunu yazdırın. Kurulum ekranında bu bölümlediğiniz alanı seçip ileri tuşuna basıp kuruluma başlayın. Artık dualboot Windows 8.1 ve Windows 11'iniz var.
Peki, bilgisayarı başlattığımda hangisini otomatik olarak açacak veya nasıl diğer işletim sistemine geçiş yapacağım?

Peki, bilgisayarı başlattığımda hangisini otomatik olarak açacak veya nasıl diğer işletim sistemine geçiş yapacağım?
Bilgisayar açılırken karşına böyle bir ekran geliyor siz seçiyorsunuz.
022413_1107_Windows8Al1.png

Varsayılan işletim sistemini (yani hangisini otomatik açacağını) Windows+R basarak msconfig'e girip oradan ayarlayabilirsiniz.
1635589641593.png

1635589654278.png

Son düzenleme:
Hocam USB olmadan dual boot yapma şansımız var mı?
Bir yol vardı aslında videosunu atayım. Olma garantisi vermiyorum ama.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodakileri dikkatlice takip ederek yapabilirsiniz. Bir ihtimal setup.exe'nin açılmama ihtimali var.
Bu videodakileri o ayırdığınız birime uygulayacaksınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı