Windows 8.1 Immersive Control panel hatası

Yer
Hatay
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Windows 8.1 kullanıcısıyım ve bilgisayar ayarlarından herhangi bir yere girsem bu hatayı alıyorum. Bilgisayar ayarlarından tutun arka plan uygulamaları her yerde aynı hatayı alıyorum. Yok mu çözümü lütfen yardımcı olur musunuz?

bandicam 2020-03-28 01-20-41-560.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen virüs yemiş bilgisayar. Orijinal MSDN ISO ile kurulum yapın. Kmspico gibi crack yazılımları kullanmayın. İnternetten ucuza OEM lisans bulun.

Arama kısmına cmd yazıp yönetici olarak çalıştırın, daha sonrasında sırasıyla şunları yazın ve her komut sonrası enter'a basmayı unutmayın.

1) powershell -ExecutionPolicy Unrestricted Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $Env:SystemRootcameraAppxManifest.xml

2) powershell -ExecutionPolicy Unrestricted Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $Env:SystemRootFileManagerAppxManifest.xml

3) powershell -ExecutionPolicy Unrestricted Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $Env:SystemRootImmersiveControlPanelAppxManifest.xml

Daha sonrasında cmd komut penceresini kapatıp, bilgisayarı yeniden başlatın. Eğer sorun devam ederse; Windows'u kuruluğu olduğu disk içerisinde WindowsImmersiveControlPanel isimli bir klasör bulmanız gerekiyor, o klasörün ismini ImmersiveControlPanel.old. olarak değiştirin. Daha sonrasında yeniden cmd'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow ve chkdsk C (dosyanın bulunduğu diskin konumu): komutunu girip yeni oluşturulan ImmersiveControlPanel klasörü tanımlı hale getirmeniz gerekiyor. Bir başka yol olarak ise Reddit'te bir kullanıcı hesap adını değiştirerek çözmüş bu durumu. Alternatifler arasında bulunsun yine de. Eğer bunların hiçbirisi işe yaramazsa temiz Windows kurulumu yapmakta fayda var, ve ayrıca @feneresevdalı hocamın da dediği gibi üçüncü parti crackli aktifleştirme, yazılım, program vs gibi şeyler bilgisayarınıza kurmayın. Büyük ihtimalle virüs veya trojan bulaşmış gibi gözüküyor şu an.

Arama kısmına cmd yazıp yönetici olarak çalıştırın, daha sonrasında sırasıyla şunları yazın ve her komut sonrası enter'a basmayı unutmayın.

1) powershell -ExecutionPolicy Unrestricted Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $Env:SystemRootcameraAppxManifest.xml

2) powershell -ExecutionPolicy Unrestricted Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $Env:SystemRootFileManagerAppxManifest.xml

3) powershell -ExecutionPolicy Unrestricted Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $Env:SystemRootImmersiveControlPanelAppxManifest.xml

Daha sonrasında cmd komut penceresini kapatıp, bilgisayarı yeniden başlatın. Eğer sorun devam ederse; Windows'u kuruluğu olduğu disk içerisinde WindowsImmersiveControlPanel isimli bir klasör bulmanız gerekiyor, o klasörün ismini ImmersiveControlPanel.old. olarak değiştirin. Daha sonrasında yeniden cmd'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow ve chkdsk C (dosyanın bulunduğu diskin konumu): komutunu girip yeni oluşturulan ImmersiveControlPanel klasörü tanımlı hale getirmeniz gerekiyor. Bir başka yol olarak ise Reddit'te bir kullanıcı hesap adını değiştirerek çözmüş bu durumu. Alternatifler arasında bulunsun yine de. Eğer bunların hiçbirisi işe yaramazsa temiz Windows kurulumu yapmakta fayda var, ve ayrıca @feneresevdalı hocamın da dediği gibi üçüncü parti crackli aktifleştirme, yazılım, program vs gibi şeyler bilgisayarınıza kurmayın. Büyük ihtimalle virüs veya trojan bulaşmış gibi gözüküyor şu an.
Hocam bu problemi yaşadıysa sıkıntı var demektir. Basit bir programda hata olsa ben de bu yöntemi önerirdim. Ancak şu koşulda direkt MSDN Windows 8.1 Temiz kurulum öneriyorum.

Hocam bu problemi yaşadıysa sıkıntı var demektir. Basit bir programda hata olsa ben de bu yöntemi önerirdim. Ancak şu koşulda direkt MSDN Windows 8.1 Temiz kurulum öneriyorum.

Katılıyorum, yine de denesin bu yöntemleri kullanıcı önce, baktı olmuyor dediğiniz gibi temiz kurulum yapmak en sağlıklı yöntem.

Arama kısmına CMD yazıp yönetici olarak çalıştırın, daha sonrasında sırasıyla şunları yazın ve her komut sonrası Enter'a basmayı unutmayın.

1) PowerShell -executionpolicy unrestricted add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register $Env:SystemRootcameraAppxManifest.xml.

2) PowerShell -executionpolicy unrestricted add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register $Env:SystemRootFileManagerAppxManifest.xml.

3) PowerShell -executionpolicy unrestricted add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register $Env:SystemRootImmersiveControlPanelAppxManifest.xml.

Daha sonrasında CMD komut penceresini kapatıp, bilgisayarı yeniden başlatın. Eğer sorun devam ederse; Windows'u kuruluğu olduğu disk içerisinde windowsımmersivecontrolpanel isimli bir klasör bulmanız gerekiyor, o klasörün ismini ImmersiveControlPanel.old. Olarak değiştirin. Daha sonrasında yeniden CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp SFC /scannow ve chkdsk C (dosyanın bulunduğu diskin konumu): Komutunu girip yeni oluşturulan ımmersivecontrolpanel klasörü tanımlı hale getirmeniz gerekiyor. Bir başka yol olarak ise Reddit'te bir kullanıcı hesap adını değiştirerek çözmüş bu durumu. Alternatifler arasında bulunsun yine de. Eğer bunların hiçbirisi işe yaramazsa temiz Windows kurulumu yapmakta fayda var, ve ayrıca @feneresevdalı hocamın da dediği gibi üçüncü parti crackli aktifleştirme, yazılım, program vs gibi şeyler bilgisayarınıza kurmayın. Büyük ihtimalle virüs veya trojan bulaşmış gibi gözüküyor şu an.

Hocam dediklerini yaptım ilk aşama hiçbir işe yaramadı. 2. de o klasörü bulamadım ama zaten işe yarayacağını düşünmüyorum. Kullanıcı hesabının ayarlarına da giremiyorum zaten muhtemelen dediğiniz gibi virüs bulaştırdım. Temiz bir kurulum ile çözmeye çalışacağım teşekkür ediyorum hepinize cevaplarınız için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı