Çözüldü Windows 8.1 kurarken boot menüsünde kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

swattuka

Hectopat
Daha fazla  
Format attım, birkaç tane daha konu gördüm ancak işe yaramıyor. Windows 8.1 kurmam gerekiyor. Internet Archive ve Massgravel üzerinden ISO’ları defalarca farklı USB’lere yazdırıp denedim. Tüm diski sildim ve kuruluma bıraktım, yeniden başlatma sürecine kadar her şey normal ilerliyor ama sonrasında tekrar format menüsüne yönlendiriyor. Flash belleği çıkarırsam, boot menüsünden Windows kurduğum hard diski seçtiğimde herhangi bir başlatma olmuyor ve tekrar boot menüsünde kalıyor cihaz. Ne yapmalıyım? Sabahtan beri uğraşıyorum, bir format atamadım. Cihazda başka disk yok.

Çözüm
USB'yi çıkartmana gerek yok. Normal kurulum ekranında tüm diskleri silip sonra baştan oluşturup kuracaksın.
Diğer sorun için Rufus ile MBR-CSM olarak yazdır. BIOS'a gir. Secure boot disable. Launc CSM enable yap. Sonra USB takıp tekrar baştan kurulum dene bakalım madem.
Cihazın Windows 8.1 desteği yok. Windows 10 deneyin.

2025-11-10_22-34-08.png

Ve hatta Windows 11.

2025-11-10_22-35-33.png

Windows 8.1'i USB belleğe hangi yazılımla yazdırdınız? Rufus'la mı? Ayrıca Windows 8.1 ISO dosyasını nereden indirdiniz?
Rufus ile kurdum.
Kullandığım iso kaynakları :

BIOS > Boot kısmında ilk sırada Windows Boot Manager olsun.

Bir değişiklik olmadı hala boot menüye atıyor, belleği her seferinde yeniden başlatmadan önce çıkarıyorum. Yandan diğer belleğe MBR üzerinden kurdum şimdi BIOS'tan boot menüsünden legacy mode enabled yapsam ve öyle format atmayı denesem olur mu? Ya da girdiğim ürün anahtarıyla ilgisi olabilir mi? Dizüstünü iş için kullanıyorduk sabahtan beri uğraşıyorum çözemedim sorunu.

USB'yi çıkartmana gerek yok. Normal kurulum ekranında tüm diskleri silip sonra baştan oluşturup kuracaksın.
Diğer sorun için Rufus ile MBR-CSM olarak yazdır. BIOS'a gir. Secure boot disable. Launc CSM enable yap. Sonra USB takıp tekrar baştan kurulum dene bakalım madem.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı