Windows 8.1 kurulumu nasıl yapılır?

Değişik bir marka var SanDisk veya Toshiba yok.

A101'de SanDisk 8 veya 16 GB bellek var alabilmeniz mümkünse bence bir alın ona yazdırın diğer markaları deneyen birisi olarak sıkıntısız kuruluma geçirecegine eminim (harddiskiniz eski yani IDE yapısına sahipse en az 5 dk bekleyebilirsiniz SATA ise maksimum 30-50 SND'e ekran kendine gelir)

Dostum eski BIOS'a sahipmişim CMD'den baktım .exe sonu aynı yöntem ile devam mı?

Dostum eski BIOS'a sahipmişim CMD'den baktım .exe sonu aynı yöntem ile devam mı?

Windows+r tuşuna basın sonra dxdiag yazıp görselini buraya yükleyin. Yükleyeceğiniz Windows 8.1 sürümünü ve SanDisk flash belleği almanızı gerektiğini söyleyeyim.

Öyleyse Rufus' ta GPT olan kısmı MBR olarak yapıcaksın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada

Dosya Ekleri

• teçnopat.PNG
    30,3 KB · Görüntüleme: 63

32 Bit sıkıntı olmaz mı driverler adına ben şahsen bazı driverleri indiremedim şu anda bulunan Windows 7 32 Bit sürümüne.

.exe var sonunda hangisini indireyim?

Hocam ne yapıyorsunuz Windows 7 üzeriden direk Windows 8.1'in ISO dosyasını PowerISO ya da WinRAR ile çıkarın ve setup.exe'yi çalıştırın direk yükseltme yapacaktır hiçbir uygulama ve dosyayı silmeden. USB ile uğraşmayın derim amacınız temiz kurulum ya da dual-boot değilse.

Edit: Görünüşe göre pek tecrube sahibi değilsiniz. Tek tek açıklayayım. Size verilen Microsoft linkinden istediğiniz sürümü seçin (Bilgisayarınız eski ise Single Language sürümü en hafif sürümdür, Windows'un dilini değiştiremezsiniz ama kaymak gibi akar Windows), 32-bit'i seçin çünkü Windows 7'niz 32-bit, sonrasında dili seçin (ileride değiştiremeyeceksiniz) ve indirin. WinRAR ile indirdiğiniz ISO dosyasına sağ tıklayıp "dosyaları buraya çıkart" deyip çıkarılan dosyalardan "setup.exe"'yi bulun ve yönetici olarak çalıştırın. Yükle deyin ve ilerle ilerle diyerek "Yükselt" ve "Gelişmiş" diye iki seçeneğin olduğu bölüme gelin, buradan "Yükselt"'e tıklayın ve Windows 7'nin Windows 8.1'e dönüşmesini seyredin.)

Rufusu indirdikten sonra burdaki gibi ayarlayın ve başlata basın kurulum dosyaları flash belleğe yüklenecektir Bilgisayarın markasını biliyorsanız yeniden başlatıp boot etmek için o tuşa basın f2,f10,f8 veya delete olabilir

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (12).png
    32,1 KB · Görüntüleme: 54
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…