Windows 8.1 Kurulumu Sonrası Performans Düşüşü

Windows'u kurdun, bu kadar yani... Yonga seti sürücüsü kurdun mu? Hayır... Ekran kartını 15.5 sürümüne güncelledin mi? Hayır...

Yanlış yaptığın bir şeyler var demek. Ya Windows 7'ye kurduğun eski sürüm programları aynen 8.1'e de kurdun ya da sürücülerin güncel değil.

Ayrıca v8.0 (Build 1047) mı kullanıyorsun ?

Aynı sistemde Windows 8.1 ile performans düşü olması kesinlikle imaknsız. Ayrıca bütün Windows güncelleştirmelerini yüklediniz mi? Bir de Görev Yöneticisi altında Sabit Disk kullanımı ne durumda ?

Dediklerinizi tek tek yaptım ve FPS'de artış oldu ama bazı yerlerde eski windows'tan daha düşük FPS alıyorum. O da zamanla düzelir diye umuyorum ama sorun düzeldi yani teşekkür ederim. @Recep Baltaş

Ama az önce performans testi yaptım 2290 çıktı 150 az yine off başka ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün değil bu. Başka bir sorun vardır. Kesinlikle FPS artışı olur 8.1 ile. Düşüşü olmaz.
Bende çok şaşırdım hani egom yüzünden yalan söyliyecek değilim ama yemin ederim ki o franklinin evinden çıkıp bayır aşağı kendi arabasıyla giderken 41-42 fps alıyordum şimdi 34-36 fps çok zor alıyorum. Bugün Windows 8'e geçtim bundada performans düşüşü var bence benim yapmam gereken en mantıklı şey yarın eski windowsuma dönüp en kısa süre içerisinde bilgisayarıma bi SSD eklemek.

yinede yardımlarınız için çok teşekkür ederim... @Recep Baltaş

Bende çok şaşırdım hani egom yüzünden yalan söyliyecek değilim ama yemin ederim ki o franklinin evinden çıkıp bayır aşağı kendi arabasıyla giderken 41-42 fps alıyordum şimdi 34-36 fps çok zor alıyorum. Bugün Windows 8'e geçtim bundada performans düşüşü var bence benim yapmam gereken en mantıklı şey yarın eski windowsuma dönüp en kısa süre içerisinde bilgisayarıma bi SSD eklemek.

yinede yardımlarınız için çok teşekkür ederim... @Recep Baltaş
Ssd almak size fps artışı sağlmaz. Windows 7 kararlı bir işletim istemi ama 8.1'in artıları çok daha fazla. Şahsen 8.1'i sevmesemde kullanıyorum. Güncelliği ve hızı açısından.

Ssd almak size fps artışı sağlmaz. Windows 7 kararlı bir işletim istemi ama 8.1'in artıları çok daha fazla. Şahsen 8.1'i sevmesemde kullanıyorum. Güncelliği ve hızı açısından.
Ssd yi fps için değil Windows 7 yi hızlandırmak için alacağım. Windows 7 de her oyunlarda mükemmel fps alıyordum fps sıkıntım yok zaten. Win 8.1'e geçtiğimde i3'ün etkisini asıl o zaman fark ettim ama oyunlarda hiçbir faydasını göremedim bende bilgisayarı oyun için topladığımdan Win 7 ye geri döneceğim. Benim tahminim anakart ve diğer parçalar windows 7 ye daha uyumlu olduğu için windows 7 de daha iyi fps alıyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün değil bu. Başka bir sorun vardır. Kesinlikle FPS artışı olur 8.1 ile. Düşüşü olmaz.
Yok abi benim eski sistem de, tek çekirdekli işlemci ve g210 ekran kartı vardı ve XP kullaniyodum. Windows 7 veya 8 e geçince DX9' dan 10 a geçince 9 a göre daha iyi grafik olunca FPS azalıyor, arada da takılma oluyordu. Ama benim sistem epey kötü ve eskiydi. Arkdadaştada öle oluyor desem sistem gene güncel ve iyi.

Yok abi benim eski sistem de, tek çekirdekli işlemci ve g210 ekran kartı vardı ve XP kullaniyodum. Windows 7 veya 8 e geçince DX9' dan 10 a geçince 9 a göre daha iyi grafik olunca FPS azalıyor, arada da takılma oluyordu. Ama benim sistem epey kötü ve eskiydi. Arkdadaştada öle oluyor desem sistem gene güncel ve iyi.
Yok arkadaş bu bilgisayarın İ3 işlemcisi R7 265 Dual-X ekran kartı var böyle birşeyin söz konusu bile olmaması gerek...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı