Çözüldü Windows 8.1 Mavi Ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

s0kuloss

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Vallahi 1 haftadır uğraşmama rağmen çözemedim en son çare Technopat el atarsa çözülür dedim bu yüzden konuyu açıyorum. İşte bundan 1 ay önce artık bilgisayarımın gerekli gereksiz hertürlü şeyle dolduğunu fark ettim sistemin rahatlaması adına bir format atma gereği hissettim ki keşke hissetmeseymişim. Tekrardan win 8.1 64bit yükledim. Oynadığım online oyunu haliyle yeniden indirdim ve ne zaman oyna düğmesine bassam hackshield doluyor, dolması bittiği an mavi ekran veriyor bilgisayar fakat halihazırda csgo, lol gibi oyunlarda böyle bir hata almıyorum.. Hatanın tam adı CRITICALl_PROCESS_DIED..

Bu hataya karşı yaptığım önlemler:

Tüm windows update güncelleştirmeleri.
Kullandığım Avast programını kapatarak oyunu açma.
Yönetici çalıştır & uyumluluk yani aklınıza gelebilecek her şey.
Son olarakta aygıt yöneticisinde üşenmeden tüm başlıkların altındaki donanımları tek tekg üncelleştir düğmesine bastım hiçbir güncelleştirme bulamadı.

Minidump içerisindeki dosyayı da ekliyorum.. Umarım sorunum çözülür vallahi tez zamanda hepinize teşekkür ederim iyi günler.

Yandex.Disk

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet silip tekrardan indirdim ekstra olarak diğer bilgisayarımda hali hazırda yüklü olan oyunu bellek kartı ile bu bilgisayara aktardım ve yine aynı hatayı almakla devam ediyorum

HWinfo kaldır, Realtek sürücülerini güncelle, İntel wireless sürücünü güncelle, bluetooth sürücünü güncelle, Metin2 oynama. Lenovo programlarını kaldır. Touchpad ve usb 3 sürücünü güncelle. Avast kaldır.
Bios güncelleyin:
https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/71cn51ww.exe

Çözüm
Cevabınız için teşekkürler bir sorum olacaktı bunları yapmadan önce HWiNFO benim kullandığım bir program değil herhalde yan uygulama olarak bilgisayarıma kuruldu haberim dışında. Uygulamasını bilgisayarda da bulamadım ve program ekle kaldırda gözükmüyor.

EDIT:
Sorunum çözüldü, işte şu naaalet driverlar :) Hani sistemin kapanmasına kadar önemliler bir kez daha teşekkür ederim.
Benim gibi bu sorunu yaşayan arkadaşlar var ise aşağıdakileri sırasıyla yapsın, yaşamış biri olarak anlatıyorum.

İlk MURAT5038 arkadaşımın verdiği linkten BIOS güncelledim.
Realtek Ethernet Controller driver
Wirelesproset driver
Realtek driver USB 2.0
ELAN TouchPad Driver
Realtek High Definition Ses Sürücüsü

Bunların dışında hiçbir program kaldırmadım, sadece sürücü güncellemelerini yaptım.

Tekrardan teşekkürler Technopat :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunların dışında hiçbir program kaldırmadım, sadece sürücü güncellemelerini yaptım.
Tekrar alırsan geri kalan dediklerimi de yapman lazım. HWinfo bir algılayıcı yazılımdır cpuz veya Aida64 türünde program varsa onu kaldır. Çözüldü olarak konuyu kilitliyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı