Windows 8.1 Oem ve Retail keyi yeni bilgisayara taşıma

byb32k3

Kilopat
Yer
Another planet....
Daha fazla  
Arkadaşlar bende retail key mevcut forumda kafam karıştı. Şimdi ben Windows 10 yükseltmesi yaptım. 1 yıl içersinde geçenler sınırsız kullanacak tamam onu anladım. Fakat 1 yıl sonra ben yeni bilgisayar aldığımda bu retail key ile Windows 10'mu yoksa Windows 8.1 mi kullanacağım ?

Son düzenleme:
Yanlış Bilgi
Windows 10 daki etkinleştirme hizmeti oturum açtığın e-posta hesabında saklanacaktır. Yani etkinleştirilmiş bir hesabın varsa başka bilgisayarda da aktif olarak kullanabilirsin.

@byb32k3 Eğer Windows 10 yükseltmesi yaptıysan bunu sadece yükselttiğin bilgisayarda kullanabilirsin. Keyin, Retail de olsa OEM de olsa fark etmiyor. Windows, bedava yükseltme hakkını bu şarta bağlamıştır. Cihazın ömrünü doldurduğunda, Windows'un da ömrünü doldurmuş olacak.

@EMRE KAYNAK Öyle bir şey söz konusu değil.

Windows 10 için Retail lisanslama mevcut değil. Windows 10 lisansları donanımla eşleşiyor. Sıfırdan Windows 10 almadığınız sürece Windows 10 lisans numaranız olmayacak. Yükseltme yaptıktan sonra eski lisans numaranız Window 10'da geçerli değil. Dolayısıyla olmayan lisans numarasıyla kurulum yapıp aktivasyon yapmanız mümkün değil. Ama anakart değiştiğinde telefonla arayıp aktivasyon yaptığınız söyleyenler var.

Arkadaşlar, anakart değişiminde telefonla etkinleştirme olayını yanılmıyorsam ilk yayan benim.
Bunu daha önce aynı Win 8 Key'i ile (B telefonla arayarak değişik 4-5 anakartta etkinleştirdim.
Fakat burada emin olmadığım bir durum var: Bu yükseltme yaptığımız Win 10 için bizlere Key verilmiyor, verilen Key'in geçerliliği yok. Hal böyle olunca bizler daha sonra anakart değişikliğine gittiğimizde Win 10 keyi kabul edilmeyeceğinden mecburen Win 8, 8.1 kurup tekrardan telefonla etkinleştirmemiz gerekecek. 1 yılı geçtiğimizi düşünürsek bizim artık yükseltme hakkımız da kalmamış olacak.:kararsız:

Ancak ben burada bir seçenek daha görüyorum...
Daemon Toos'ta format sonrası anahtarımızı kabul edilmiyor, sanki format değil de donanım değişikliği yapmışız gibi bize o anahtarın başka PC'de etkin olduğu gibi bir hata veriyor ve etkinleştirmiyor. Ama Daemon Tools hesabımıza giriş yapıp ''Geri Çek'' seçeneğiyle anahtarımızı yeni sistemimizde tekrardan etkinleştirebiliyoruz.(y)

Microsoft hesabımıza giriş yapıp ''Cihazlar'' kısmına baktığımızda kullandığımız işletim sistemi yazdığını ve karşısında da ''Bilgisayarı kaldır'' seçeneği var, düşünüyorum da belki o seçenekle eski anakartta tanımlanan anahtarı geri çekim MS'den de destek alıp Win 10 da tekrardan etkinleştirebiliriz.:kararsız:

@er36po Windows 10 için verilen keyler, Insider programına katılan kişilere verilenlerden. Public key ile de etkinleştirmek mümkün değil haliyle, kişiye özel olsa o dediğin olabilir fakat bu haliyle olacak gibi görünmüyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı