Yalnız onlarda şöyle bir sorun oluyormuş. O RETAIL yazan yerde, MAK ve KMS aktivasyon yazıyor. Bazı sürümlerden geçenlerde. Bu da MS isterse, bir anda o lisansları devre dışı bırakabilir, demek.
Orası öyle dediğin gibi. Yalnız bir şey sormak isterim. Ben SFC /SCANNOW komutu ile sürekli hata alıyorum. DISM' de denedim. Bunu yaşayan var mı? Bu aktivasyonlardan mı acaba sistem hatası veriyor, diye düşünüyorum. Yoksa Windows 10' da mı hata var, merak ediyorum. @kaspa
Mak keys yazmasının sebebi yoplu yoldan etkinleştirilmiş olması yani. Kurumsal sürüm gibi düşünebilirsiniz. 1 lisansın 1.000den fazla kullanım hakkı var bu telefon ile etkinleştirmeden dolanan keylerde. Mak key olan tüm lisansları iptal ederseler pro kullanan kurumlarında lisanslarını iptal etmiş olurlar. Birde şöyle bir durum var. Her gün 1.000'den fazla PC etkinleştirme hakkı olan en az 15-20 key ortaya çıkıyor. Bu keyler sizce kim tarafından ortaya çıkartılıyor? Kurumlar millete key dağıtmaya çok mu meraklı sizce? Bu yöntemi MS kapatmadı, tahminimce Windows 10'da da aynı açık mevcut, ilerleyen günlerde mak keyleri gelecektir.Yalnız onlarda şöyle bir sorun oluyormuş. O RETAİL yazan yerde, MAK ve KMS aktivasyon yazıyor. Bazı sürümlerden geçenlerde. Bu da MS isterse, bir anda o lisansları devre dışı bırakabilir, demek.
Microsoft Türkiye teknik destek ile görüştüm.1 yıl içerisinde yeni anakart alırsam önce win8.1 pro kurup yükseltme ile win10'a geçebileceğimi.1yıl sonra ise yeni anakartta win10'a yükseltme yapamayacağımı ama win 8.1 pro kullanabileceğimi söyledi.Herhalde güvenilirdir microsoft teknik destek.@mss1905, anakart değişiminden sonra SSD'ye kurulu olsa bile sizden yeni bir anahtar istenecek.
Evet, yükseltmeyle verilen lisans mevcut donanım (Anakart) için geçerli.
Yeni anakartta Win 8,1 anahtarını da etkinleştiremezsiniz.
Tabi her anakart değişiminde yeni bir lisans almak zorunda da değiliz. Hele ki kısa süreli donanım değiştirenler için bu oldukça maliyetli olacaktır.
O bakımdan yeniden Windows lisansı almaktansa Microsoft ile iletişime geçip daha önce satın almış olduğunuz lisansınızı yeni donanımda etkinleştirmeniz mümkündür.