Windows 8.1 Oem ve Retail keyi yeni bilgisayara taşıma

Yalnız onlarda şöyle bir sorun oluyormuş. O RETAIL yazan yerde, MAK ve KMS aktivasyon yazıyor. Bazı sürümlerden geçenlerde. Bu da MS isterse, bir anda o lisansları devre dışı bırakabilir, demek.

Microsoft'un bunun peşine düşeceğini sanmıyorum. Her zaman illegal yoldan etkinleştirme oldu ve görünen o ki olmaya da devam edecek. Fazla büyütmeye gerek yok, kimsenin kendini enayi hissetmesine de. Sonuçta Windows 8.1 de hiçbir ücret ödenmeden kullanılabiliyordu, bu da kullanılacaktır.

Orası öyle dediğin gibi. Yalnız bir şey sormak isterim. Ben SFC /SCANNOW komutu ile sürekli hata alıyorum. DISM' de denedim. Bunu yaşayan var mı? Bu aktivasyonlardan mı acaba sistem hatası veriyor, diye düşünüyorum. Yoksa Windows 10' da mı hata var, merak ediyorum. @kaspa

Orası öyle dediğin gibi. Yalnız bir şey sormak isterim. Ben SFC /SCANNOW komutu ile sürekli hata alıyorum. DISM' de denedim. Bunu yaşayan var mı? Bu aktivasyonlardan mı acaba sistem hatası veriyor, diye düşünüyorum. Yoksa Windows 10' da mı hata var, merak ediyorum. @kaspa

Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
SFC /scannow
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
SFC /scannow

Bu komutları deneyin. Sfc /scannow birkaç kere deneyin. Dism komutlarının çalıştığından emin olun bazen hata verebiliyor. Bende Windows 8.1'de olmuştu restorehealth ve sfc ikilisi işlememişti. Daha sonra en üstteki komut ile beraber çalıştırınca düzeldi. Düzelmezse yükseltme yaparmış gibi yeniden kurulum yapın. Kullandığınız sürümün ISO kurulumu elinizde varsa içini açıp setup.exe'yi tıklayın. Aynı yükseltme yaparmış gibi size seçenekler gelecek. En üstteki bütün ayarları dosyaları koruyan seçeneği seçin ve kuruluma başlayın. Ben Windows 10 Türkçe sürümüne komut girerek İngilizce yapıp İngilizce iso ile kurulum yaptım. Daha sonra tekrar Türkçe yaptım. Bilgisayar hata verip yeniden başlatmadan çalışmıyordu, boot dosyalarından dolayı oluyordu. Bilgisayarınız düzgün kapatılmadı veya başlatılamadı hatası veriyordu. Komutlarla türkçe boot dosyalarını kurmaya çalıştım ama bazı dosyalar değiştirilemez olduğu için sorun düzelmedi. Türkçe Iso ile yeniden kurulum yaptım bazı windows ayarları dışında hiçbir şey bozulmadan sorunu düzelttim.

Son düzenleme:
Başta ilgin için teşekkür ederim. Denedim tabi ki o komutları. Windows' da herhangi bir sorun yok, aslına bakaran. SFC ile ilgili sıkıntı var. DISM komutunda herhangi bir bozuk dosya bulunamadı, diyor. Yabancı forumlarda bu sorunla karşılaşan çok kişi gördüm. Benim merak ettiğim, genel bir sorun olabilir. Windows 8.1' de iki tane KB güncellemesinde, bu sorun vardı. Sonradan düzeltmişlerdi. Windows 10' a gecen arkadaşlarda taramalarında bu sorun ile karşılaşıyor iseler, sorun genel olabilir, diye düşünüyorum. Yükselttikten sonra, sıfır kurulum yapmıştım. Dediğim gibi herhangi bir mavi ekran olsun, herhangi bir Windows uygulaması olsun, hepsi düzgün çalışıyor, gözlemlediğim kadarı ile.

Sfc sorun bulamıyor bende. Beta sürecinde eski yapılarda sfc hep sorunlu buluyordu ama şu anda final sürümündeyiz. Siz en üstteki komutu denemediyseniz verdiğim sırayla deneyin. Düzelmezse dediğim gibi yeniden kurulum yapın. Bu iki yoldan birisi kesinlikle sorununuzu düzeltecektir.

Bir de sabit diskte hatalar varsa chkdsk komutlarını deneyin.

Yalnız onlarda şöyle bir sorun oluyormuş. O RETAİL yazan yerde, MAK ve KMS aktivasyon yazıyor. Bazı sürümlerden geçenlerde. Bu da MS isterse, bir anda o lisansları devre dışı bırakabilir, demek.
Mak keys yazmasının sebebi yoplu yoldan etkinleştirilmiş olması yani. Kurumsal sürüm gibi düşünebilirsiniz. 1 lisansın 1.000den fazla kullanım hakkı var bu telefon ile etkinleştirmeden dolanan keylerde. Mak key olan tüm lisansları iptal ederseler pro kullanan kurumlarında lisanslarını iptal etmiş olurlar. Birde şöyle bir durum var. Her gün 1.000'den fazla PC etkinleştirme hakkı olan en az 15-20 key ortaya çıkıyor. Bu keyler sizce kim tarafından ortaya çıkartılıyor? Kurumlar millete key dağıtmaya çok mu meraklı sizce? Bu yöntemi MS kapatmadı, tahminimce Windows 10'da da aynı açık mevcut, ilerleyen günlerde mak keyleri gelecektir.

Merhaba Windows 10'a kutulu win8.1 pro dan yükseltme yapmıştım.Eski dosyaları koruyarak.Etkinleştirmeyi de yaptım.Şimdi ileride işlemci ve dolayısıyla anakart değişimi yaptığımda Win10 kurulu ssd yi bu yeni anakarta taksam win10'u kullanmaya devam eder miyim?Yoksa lisans mevcut donanım(anakart) için mi?Eğer mevcut anakart için geçerliyse.Yeni anakartta eski kutulu win8.1 proyu kurabilecek miyim?Eski 8.1 pro lisansım geçerli olabilecek mi?

@mss1905, anakart değişiminden sonra SSD'ye kurulu olsa bile sizden yeni bir anahtar istenecek.
Evet, yükseltmeyle verilen lisans mevcut donanım (Anakart) için geçerli.

Yeni anakartta Win 8,1 anahtarını da etkinleştiremezsiniz.
Tabi her anakart değişiminde yeni bir lisans almak zorunda da değiliz. Hele ki kısa süreli donanım değiştirenler için bu oldukça maliyetli olacaktır.
O bakımdan yeniden Windows lisansı almaktansa Microsoft ile iletişime geçip daha önce satın almış olduğunuz lisansınızı yeni donanımda etkinleştirmeniz mümkündür.

@mss1905, anakart değişiminden sonra SSD'ye kurulu olsa bile sizden yeni bir anahtar istenecek.
Evet, yükseltmeyle verilen lisans mevcut donanım (Anakart) için geçerli.

Yeni anakartta Win 8,1 anahtarını da etkinleştiremezsiniz.
Tabi her anakart değişiminde yeni bir lisans almak zorunda da değiliz. Hele ki kısa süreli donanım değiştirenler için bu oldukça maliyetli olacaktır.
O bakımdan yeniden Windows lisansı almaktansa Microsoft ile iletişime geçip daha önce satın almış olduğunuz lisansınızı yeni donanımda etkinleştirmeniz mümkündür.
Microsoft Türkiye teknik destek ile görüştüm.1 yıl içerisinde yeni anakart alırsam önce win8.1 pro kurup yükseltme ile win10'a geçebileceğimi.1yıl sonra ise yeni anakartta win10'a yükseltme yapamayacağımı ama win 8.1 pro kullanabileceğimi söyledi.Herhalde güvenilirdir microsoft teknik destek.

1. MS Teknik destek ile görüştüyseniz neden bir daha sorma gereği duydunuz? Yoksa maksad muhabbet olsun diye mi?
  2. MS Teknik desteği ne dediklerinden kendileri bile bi haber. Tam anlamıyla TtNet hizmeti. Bana Windows 10'un temiz kurulumla etkinleşmeyeceğini her format sonrası ancak yüksetme ile etkinleşeceği söylenmişti. Ancak hiçte öyle değil.
  3. Windows 8.1 anahtarınızı başka bir donanımda etkinleştiremezsiniz. Ancak telefon ya da MS'den destek alarak mümkün.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı