Windows 8.1 OneDrive Windows güncellemesi istiyor

firatkahraman

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Plextor 120 GB mSata
Ekran kartı
dGPU:AMD Radeon HD 8970M. iGPU:AMD RADEON HD 8650G
Anakart
MSI GX70 3CC Destroyer.
İşlemci
AMD A10-5750M APU with Radeon(tm) HD Graphics
Merhaba Technopat kullanıcıları. İşletim sistemim Windows 8.1 Single Language 8.1 sürüm 6.3 yapım 9600 kullanıyorum ve OneDrive'ı kullanmak için Windows'u güncelleştirmem gerektiği uyarsını alıyorum. Fakat şu an Windows güncelleştirme'den baktığım zaman herhangi bir güncelleştirme bulunamadı olarak yazıyor ve doğal olarak güncelleştiremiyorum. OneDrive ise yüksek lisans yaptığımdan dolayı ve elimdeki bilgisayar bazen bana sıkıntı çıkarabildiğinden dolayı benim için mühim bir durumda. Nasıl bir çözüm uygulayabilirim?

Merhaba Technopat kullanıcıları. İşletim sistemim Windows 8.1 Single Language 8.1 sürüm 6.3 yapım 9600 kullanıyorum ve OneDrive'ı kullanmak için Windows'u güncelleştirmem gerektiği uyarsını alıyorum. Fakat şu an Windows güncelleştirme'den baktığım zaman herhangi bir güncelleştirme bulunamadı olarak yazıyor ve doğal olarak güncelleştiremiyorum. OneDrive ise yüksek lisans yaptığımdan dolayı ve elimdeki bilgisayar bazen bana sıkıntı çıkarabildiğinden dolayı benim için mühim bir durumda. Nasıl bir çözüm uygulayabilirim?

Tarayıcıdan gir.

Hocam güncellemeden kasıt Windows 10 ya da 11'e geçmeniz yönünde olabilir. Yine de kullandığınız yapımın son versiyon olduğunu teyitleyin.

1672234204930.png

Microsoft, Windows 8.1 ve Windows 7 için OneDrive masaüstü entegrasyon desteğini 1 Ocak 2022'de sonlandırdı. Web tarayıcısı ile kullanabilir veya Windows 10 ve Windows 11'den birine geçebilirsiniz.
Kaynak:Önceki Windows sürümleri için OneDrive masaüstü uygulaması - Microsoft Desteği

Yanıtlanırınız için teşekkür ediyorum fakat daha önce Windows 10 sürümü kurduğumda ne yazık ki driverlar tarafında biraz sıkıntı yaşadım ve DGPU'yu kullanamaz hale geldim. Bu yüzden Windows 10 veya 11 kullanamıyorum hatta SSD'me Windows 10 temiz kurulum yapmış olduğum zaman bilgisayar açıldığı zaman direk BIOS ekranına yönlendirip Media device not found hatası ile karşılaşmıştım o yüzden ne yazık ki Windows 10'a geçemeyeceğim. Farklı bir çözüm öneriniz var ise ya da bir bilginiz benim için daha yararlı olur.

Yanıtlanırınız için teşekkür ediyorum fakat daha önce Windows 10 sürümü kurduğumda ne yazık ki driverlar tarafında biraz sıkıntı yaşadım ve DGPU'yu kullanamaz hale geldim. Bu yüzden Windows 10 veya 11 kullanamıyorum hatta SSD'me Windows 10 temiz kurulum yapmış olduğum zaman bilgisayar açıldığı zaman direk BIOS ekranına yönlendirip Media device not found hatası ile karşılaşmıştım o yüzden ne yazık ki Windows 10'a geçemeyeceğim. Farklı bir çözüm öneriniz var ise ya da bir bilginiz benim için daha yararlı olur.

Windows 10 için Driver'ları nereden indirmiştiniz?

Öncelikle Windows Update kurulumu yaptı daha sonrasında ise AMD tarafından yayınlanan son dGPU'ma desteği olan son Driver'ı kurmaya çalıştığımda ise desteklenen herhangi bir AMD cihazı bulunamadı uyarısı almıştım.

Windows 10 64 Bit'e 32 Bit sürücüsü kurmaya çalışmış olabilirsiniz.
Burada verdiğim sürücüler ile Windows 10'a geçmeyi tekrar denemenizi tavsiye ederim.
Windows 10 64 Bit için sürücü linki:
Windows 10 32 Bit için sürücü linki:
https://drivers.amd.com/drivers/win10-32bit-radeon-software-adrenalin-edition-18.9.3-oct5.exe
Windows 10 64 Bit için link:
https://tb.rg-adguard.net/dl.php?go=e4fcf785
Windows 10 32 Bit için link:
https://tb.rg-adguard.net/dl.php?go=ae6a4811

Kusura bakmayın müsait olamadığım için yazamadım. Windows 10 Upgrade Tool ile Windows 10'a geçmeyi denedim. Fakat ilk reboottan sonra 0xC1900101 - 0x30018 "Yükleme FIRST_BOOT aşamasında SYSPREP_SPECIALIZE işlemi sırasında bir hatayla başarısız oldu." hatasını almaktayım. Şu anda elimdeki tek PC olduğundan dolayı da ne yazık ki temiz format deneyememekteyim. Anlayışınız için teşekkür ediyorum ve bu hatayı nasıl giderebileceğim konusunda yardımınızı istiyorum.

Güncelleme: Dün geceden beridir Windows 10 Update tool ile Windows 10'a geçmeyi başaramadım fakat USB stick ile Windows 10'a geçmeyi başardım. Fakat daha önceden olduğu gibi şu anda da driverlar ile sıkıntı yaşıyorum. Güç düğmesi durmadan kırmızı olarak yanmakta ve vermiş olduğunuz driver ı kurduğum zaman bana "No AMD device was found..." diye bir hata vermekte 8650G'ye ait olan son sürüm legacy driver ı kurduğumda ise kırmızı ışık halendaha durmakta fakat en azından bütün sürücülerim çalışmakta. Gelişme olursa bildireceğim teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı