Windows 8.1 Pro BitLocker sorunu

dimneon

Hectopat
Daha fazla  
Değerli arkadaşlar. Laptop umun hard diskini 2'ye bölmüştüm C ve D olarak. Ve bu iki diski de Bitlocker ile şifrelemek istiyorum. İlk olarak D diskini şifrelemeye çalıştım ve D diski sorunsuz şifrelendi ama C diskini de şifrelemek istediğim için onu şifrelemeye çalışırken aşağıdaki gibi bir hata ile karşılaşıyorum:

asdf.png

Sorun resimde gördüğünüz gibi arkadaşlar. D diskini sorunsuz şifreledim ama C sürücüsünde böyle bir hata veriyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\BitLocker Sürücü Şifrelemesi

Öncelikle buradan Bitlocker'i aç. Sistem yeniden başladığında TPM hakkında yazı geldiğinde muhtemelen F1'e basman istenir. Ona bas.
111.png

Denetim masasında bu şekilde zaten. D sürücüsü kilitli ama C sürücüsü için Bitlocker' i aç a bastığımda başta belirttiğim hatayı veriyor.

BitLocker Sürücü Şifrelemesi için donanım gereksinimleri

"Bilgisayarınızda Güvenilir Platform Modülü (TPM) güvenlik donanımı olup olmadığını anlamak için " Kısmına bakın. TPM 1.2 modulünü anakartınızda bulunması gerekmekte varsa da bios ayarlarında açık olması gerekmekte. Açık değilse Windows'un kurulu olduğu C: dizinine bitlocker açılamamakta.

BitLocker Sürücü Şifrelemesi için donanım gereksinimleri

"Bilgisayarınızda Güvenilir Platform Modülü (TPM) güvenlik donanımı olup olmadığını anlamak için " Kısmına bakın. TPM 1.2 modulünü anakartınızda bulunması gerekmekte varsa da bios ayarlarında açık olması gerekmekte. Açık değilse Windows'un kurulu olduğu C: dizinine bitlocker açılamamakta.
D sürücüsünü şifrelebildiğime göre TPM 1.2 modülünün olması gerekmiyor mu zaten ?

Hayır gerekmiyor. Senin için kendi bilgisayarımda ayarı açıp kapattım. Bios ayarlarına girin. AMI biosa göre (kendi bios modelim) Trusted Computing kısmında TPM kısmı vardır. Oradan "Enable" durumuna getirin.
Ben onu kendim disable yaptım. C: ye Bitlocker uyguladığımda seninle aynı uarı ama D: ye yaptı. Tekrar açık hale getirdiğimde ise C: yede uyguladı. Yani bios ayarından yapman gerekir TPM 1.2 modülünü destekliyorsa.

Son düzenleme:
Hayır gerekmiyor. Senin için kendi bilgisayarımda ayarı açıp kapattım. Bios ayarlarına girin. AMI biosa göre (kendi bios modelim) Trusted Computing kısmında TMP kısmı vardır. Oradan "Enable" durumuna getirin.
Ben onu kendim disable yaptım. C: ye Bitlocker uyguladığımda seninle aynı uarı ama D: ye yaptı. Tekrar açık hale getirdiğimde ise C: yede uyguladı. Yani bios ayarından yapman gerekir TPM 1.2 modülünü destekliyorsa.
Öyle bir seçenek yok ya heryere baktım ama yok yani bulamadım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı