Windows 8.1 Pro Key ile Windows 10 Etkinleştirme Sorunu

fiendhunter

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
MMORPG farmcısı
Az önce Win8.1 Pro Key aldım ve Win 10 yükledim ancak etkinleştiremiyorum.
Bende Win 7 Ultimate (Lisansız) yüklüydü. Microsoftun windows 10 ücretsiz geçmesi çok hoşuma gitti. Zaten uzun zamandır Win 8.1'e geçmeyi düşünüyordum. Bu sebeple gittim Win 8.1 Pro OEM CD-key (Global) satın aldım, gittim birde 250 GB EVO SSD aldım. SSD'ye temiz kurulum (Win 10 Pro) yaptım ve yeni aldığım Win 8.1 keyini girdim ancak olmadı. Bu işlemi atla diyerek windows ekranına kadar geldim. ''Güncelleştirme ve Güvenlik'' bölümünden ''Etkinleştirme'' sekmesine gelip ''Mağzaya Git'' dedim, orada ''Windows 10 Pro Ürün Anahtarım Var'' linkine tıkladım, ancak mağza kitlendi.

Tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmedim.
  • Windows 8.1 kurup, ürünü etkinleştirip Windows 10'a mı yükseltmem lazım?
  • Daha önce kullanılmamış Windows 8.1 keyi, Windows 10 etkinleştirmesi için kullanılabilir mi?
*Yani bunun için Türkiye Müşteri hizmetlerini aramam yeterli olur mu?

Aynen dediğiniz gibi. Önce 8.1 anahtarınız ile 8.1 kuracaksınız. Sonra rezerve edip sıranın gelmesini bekleyeceksiniz. Sıra gelince de yükseltmeye başlayacaksınız. Bu işlem, 8.1 anahtarınızı 10 anahtarına dönüştürecek.

Cevap için teşekkürler. Peki güvenilir bir şekilde Windows 8.1 indirebileceğim bir link verebilir misiniz? Yoksa herhangi bir siteden yükleyebilir miyim?

Not: Windows 8.1 için yükleme medyası oluşturma - Windows Yardım Galiba burası :)

Windows 8.1 i kurdum, etkinleştirme kodunu girdim. Masaüstüne gelmeden ''windows 10'a güncellemek ister misiniz'' dedi, bende kabul ettim. Baya uzun sürdü ama değer.

Ben direk format attım win8.1 olarak daha windows açılmadan rezerve geldi masaüstüne ulaşmış oldugumda güncelleme olarak direk olarak win10 indirmeye başladı demek istedigim 1 saniye bile beklemeden indirmeye başladı ve indirme sonunda win10 sahibi oldum recep bey sıra filan demiş ondan dolayı söleme gereksinimi duydum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı