Windows 8.1 Pro Seçme Ekranı Yok

GMA

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba elimde 8.1 PRO keyi var fakat Microsoft'un sitesınden 8.1 in ISO dosyasını indirdim, kodumu yazdim fakat Windows'u kuracagim yeri secemiyorum sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8.1'de ürün anahtarı girmeden kurulum yapmak için kurulum dosyalarının arasına ei.cfg dosyası hazırlanıp atılması lazım. Windows 10'daki gibi kurulumda ürün anahtarı ekranını direk geçme gibi bir şans olmuyor.
Ayrıca @GMA, ürün anahtarınızı yazdıysanız ve anahtarınız 8.1 Pro sürümüyse zaten Pro kurulacaktır, sizin bir şey seçmenize gerek yok. Hatta kurmuşken Windows 10 kurun bence

Pa
8.1 de yazılmadan girilmeyeceğini unutmuştum.

Kodum 8.1 kodu fakat kodu girdikten sonra "Windows Kurulumu" adı altında bir pencere geliyor Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz diye soruyor 3 adet sürücü çıkmasına rağmen hiçbirinde ileri diyemiyorum resim yüklerdım fakat 1 mb max boyut var

Lisans sözleşmesini sormaması garip. Peki kuracağınız diski sildiniz önce değil mi? Eğer olmadıysa ve bilgisayarınız masaüstüyse Windows'u kuracağınız sabit disk veya SSD haricindeki tüm disklerin SATA ve güç bağlantılarını kesin ardından kuruluma baştan başlayın. Eğer yine olmazsa farklı bir USB belleğe ISO dosyasını yazdırın, ayrıca USB'yi farklı USB portlarda deneyin. Eğer yine de olmazsa kullandığınız ISO dosyası sorunludur.
Biraz uzun oldu farkındayım, ama en azından hatanın nerede olduğunu bulabilirsiniz bu şekilde.

ISO dosyasını kuracağım usb yi biçimlendirip rufus la yazdırdım fakat izlediğim videolarda ISO dosyasını seçtikten sonra bit seçme yeri dil seçme yeri ve 8.1 mi yoksa pro mu seçılceğını soruyor bende sadece dil ve bit soruyor videoların eski olduğunu söylemem lazım bildiğiniz güncel bir video varsa ve atabilirseniz güzel olur

Technopat YouTube sayfasındaki videoları izleyebilirsiniz çünkü o videolarda kullanılan ISO dosyası ile Update 3 ISO dosyasının kurulumu arasında bir fark yok. Şuradan izleyebilirsiniz: Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları
Ayrıca 32-bit mi yoksa 64-bit mi kuracağınızı soruyorsa eğer kurulum, o kurulum dosyasıyla oynanmıştır zira Microsoft her iki mimariyi de içeren bir ISO dosyası yayınlamadı. Ya 64-bit ya da 32-bit indirip kurarsınız.

Microsoft un kendi sitesinden indirdim peki pc yi yeni aldım ve şuan 1 Terabaytlık hard disk gözükmüyor bilgisayarımda onla bir alakası olabilirmi ayrıca videoda 1.4.9 sürümü rufus un ben 3.3 le yaptım o yuzden ayarlar pek uymuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…