Merhaba arkadaşlar, size bir sorum olacak. Bilgisayarım Windows 7 ve sanırım Windows 8.1 RTM adı verilen kurulumu yaparsam ücret ödemeden Windows 8.1' e geçebiliyorum, bu doğru mu? Lütfen bu konu hakkında birkaç bilgi verebilir misiniz ?
Ücret ödemeden Windows 8.1 kurabilirsiniz ancak etkinleştirmek için satın almak zorundasınız. Kurulum için bilgi edinmek istiyorsanız bu konuya göz gezdirebilirsiniz:
Bilgisayarınız Windows 7 lisanslıysa Windows 10 çıkınca bedava güncelleme yapacaksınız. Şu anda para vermeden lisanslı Windows 8'e geçiş yapamazsınız. Lisanssız Windows 8 veya 8.1 kurarsanız bedava Windows 10 güncellemesini yapmak için tekrar Windows 7 kurmak zorunda kalacaksınız. Benim tavsiyem ya Windows 10 çıkışını bekleyin ya da Windows 10 Teknik Önizleme sürümüne geçin. Windows 10 çıktığında Teknik Önizlemeden direk RTM versiyona geçebileceksiniz. Tabi bu Windows 7'den güncelleme yoluyla yaparsanız geçerli, temiz Windows 10 kurulumu için değil.
Sorunuza dönecek olursak Windows 8.1 RTM zaten final sürümdür.
Bilgisayarınız Windows 7 lisanslıysa Windows 10 çıkınca bedava güncelleme yapacaksınız. Şu anda para vermeden lisanslı Windows 8'e geçiş yapamazsınız. Lisanssız Windows 8 veya 8.1 kurarsanız bedava Windows 10 güncellemesini yapmak için tekrar Windows 7 kurmak zorunda kalacaksınız. Benim tavsiyem ya Windows 10 çıkışını bekleyin ya da Windows 10 Teknik Önizleme sürümüne geçin. Windows 10 çıktığında Teknik Önizlemeden direk RTM versiyona geçebileceksiniz.