Masaüstündeki donma kilitlenme biçiminde. Bu nedenle bakamıyorum. Ama herhangi bir yüksek disk veya CPU kullanımı yok. Virüs olduğunu da sanmıyorum.
Masaüstünde bir donma daha meydana geldi. İlginçtir ki yenile'ye (her basışımda değil, ama o şekilde oluyor) basmamla meydana geliyor donmalar. Ve bu donmadan sonra kasada bulunan HDD Ledinin reset atmama kadar bir daha hiç yanmadığını farkettim.
SATA kablosunu değiştirmek sorunumu çözdü gibi. İyi forum ve öğlenler.
Selamünaleyküm, merhabalar. Hayırlı Ramazanlar. Arkadaşlar bilgisayarım daha önce konu açmam nedeniyle aynı şekilde donuyor. Bu donma sık sık meydana gelen bir şey değil. Sadece açılışta (Dairelerin döndüğü pencereli kısım) ve nadiren masaüstünde boşta oluyor. Sorun hem onboard, hem de harici ekran kartında var ki bu da sorunun ekran kartı kaynaklı olması ihtimalini bitiriyor (gibi mi ?
). (Garip bir şekilde renk bozulmaları var. Haricide sadece bir kaç noktada oluşurken bozulmalar, onboard'da büyük bir bozulma meydana geliyor.) (Driverli driversiz sorun var.) Sorun ekran kartındaysa ikiside aynı zamanda mı bozuldu ? İkisin de de bozulma aynı şekilde mi meydana geldi ?
RAM''lerde sorun yok. (Memtest)
HDD'de de sorun yok. (HD Tune)
Köprüler de arıza olabilir mi ? (Arızası bu şekilde olanların donması BİOS'ta dâhi meydana geliyor. Ve donma neredeyse, bilgisayarı kullanılmaz hale getiriyormuş.)
Oyun ve videolarda hiç bir sorun yok.
Sıcaklık sorunu yok.
Sistem: FX 6100-HD4850-M5A78lxxx-WD Caviar-4+4 8 GB Kingston RAM..