Windows 8.1 sistemde loading ekranında ve ara sıra masaüstünde donma

IHeisenbergI

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yakın zamandan beri muzdarip olduğum can sıkıcı bir problemim var. Sistemin açılışında (dairelerin tavaf ettiği kısım) belirli bir noktada donma ve sistem boştayken masaüstünde yaklaşık iki günde bir herhangi bir anda kilitlenme meydana geliyor. Sistem açılışında meydana gelen sorun bilgisayarı kapatmamdan uzun bir sürenin geçmesi suretiyle meydana geliyor. Aksi halde sorun yok.

HDD'de HD Tune'ye göre problem yok. ("Health ve Error" Pass)
İki adet Kingston 4 GB RAM mevcut. Memtest 86'nın taramasından sorunsuz geçti.
(İkinci RAM yeni takıldı sayılır. Fakat bir-iki hafta sorunsuz kullandım)
Sorunlar Mavi Ekran şeklinde değil. Sistemi topladığımdan beri mavi ekran vermedi. :)
(Sorunun yazılımsal olabileceğini düşünerek iki farklı Windows 8.1 kurdum. Sanıyorum bu sorunlar işlemci fanını temizlemek için çıkarmamdan sonra meydana geldi. Sıcaklık değerleri tüm sistemin normal.)

Sistemim:
  • Asus M5A78L M LX V2
  • FX 6100 OC'suz işlemci
  • Toplam 8 GB, iki adet 4 GB Kingston KVRxxxxx 4/g modeli
  • Sapphire HD 4850 Ekran Kartı

Teşekkür Ediyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem açılışında meydana gelen sorun bilgisayarı kapatmamdan uzun bir sürenin geçmesi suretiyle meydana geliyor.
Buradan sorunu sabit diske bağlayabilrim zira Windows kapanışta derin uyku moduna girer. Bir süre sonra da kendini tamamen kapatır. Tam kapandığında açılması için sabit disk yeteri hızı sağlayamıyor belli ki.

Ama yine de AMD sürücüsnü ve BIOS'u güncel tutun.

Teşekkür ediyorum. Bios'um güncel. HDD(WD Caviar)'de dediğim gibi sorun bulunmadı. Sorunun HDD'de olmadığını varsayarsak başka ne olabilir ? Kurduğum işletim sistemleri Mart güncellemesini içeriyor, diğerleri böyle değildi ve sorun yoktu. İşletim sistemi temelli olabilir mi ? Ayrıca donma sadece açılışta değil, dediğim gibi masaüstünde de olabiliyor. Oyun vb.de donmanın olmaması ekran kartında sorun olmasını eler mi ? Tekrardan teşekkür ediyorum.. :)

Masaüstündeki donma kilitlenme biçiminde. Bu nedenle bakamıyorum. Ama herhangi bir yüksek disk veya CPU kullanımı yok. Virüs olduğunu da sanmıyorum.

Masaüstünde bir donma daha meydana geldi. İlginçtir ki yenile'ye (her basışımda değil, ama o şekilde oluyor) basmamla meydana geliyor donmalar. Ve bu donmadan sonra kasada bulunan HDD Ledinin reset atmama kadar bir daha hiç yanmadığını farkettim.

SATA kablosunu değiştirmek sorunumu çözdü gibi. İyi forum ve öğlenler. :)

Selamünaleyküm, merhabalar. Hayırlı Ramazanlar. Arkadaşlar bilgisayarım daha önce konu açmam nedeniyle aynı şekilde donuyor. Bu donma sık sık meydana gelen bir şey değil. Sadece açılışta (Dairelerin döndüğü pencereli kısım) ve nadiren masaüstünde boşta oluyor. Sorun hem onboard, hem de harici ekran kartında var ki bu da sorunun ekran kartı kaynaklı olması ihtimalini bitiriyor (gibi mi ? :) ). (Garip bir şekilde renk bozulmaları var. Haricide sadece bir kaç noktada oluşurken bozulmalar, onboard'da büyük bir bozulma meydana geliyor.) (Driverli driversiz sorun var.) Sorun ekran kartındaysa ikiside aynı zamanda mı bozuldu ? İkisin de de bozulma aynı şekilde mi meydana geldi ? :)

RAM''lerde sorun yok. (Memtest)
HDD'de de sorun yok. (HD Tune)

Köprüler de arıza olabilir mi ? (Arızası bu şekilde olanların donması BİOS'ta dâhi meydana geliyor. Ve donma neredeyse, bilgisayarı kullanılmaz hale getiriyormuş.)
Oyun ve videolarda hiç bir sorun yok.
Sıcaklık sorunu yok.
Sistem: FX 6100-HD4850-M5A78lxxx-WD Caviar-4+4 8 GB Kingston RAM..

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim. Şuan ekran kartını çıkardım. Gözlemini yapıyorum.

HD4850'yi anakarttan çıkarmama rağmen maalesef sorun devam etti. Elimde PSU da yok, değişim amaçlı. PSU'yu değiştirmeden önce deneyebileceğim bir yöntem var mı ?

Harddisk her ne kadar bad sector vs. olmasa bile bozulmuştur. Aynı şekilde benim HGST harddiskte yapıyordu ancak yaklaşık 2-3 haftadır sorunsuz çalışıyor. Hiç birşey yapmadım.

Sorunun HDD'de olması donma, kilitlenme sorununu açıklayabilir. Donma sırasındaki renk bozulmasını da açıklayabilir mi ? Sizde renk bozulmaları da meydana geliyor muydu ? İlginiz için teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı