Windows 8.1 sisteme hatalardan dolayı format atılmalı mı?

Makaleler
1
Yer
Türkmenistan
Daha fazla  
Meslek
Ögrenci programmist(programci, yazilimci), 3DS MAX ögrencisi
Selam herkese. Bir sureden beri Windows 8.1'de USB bellege dosya yuklemede hatalar aliyorum. USB bellege dosyayi yukliyorum ve yukledigim dosyaya giriyorum(program ya da txt vb dosyalara) hata aliyorum. 2 USB bellek var. Biri 2 GB digeri 8 GB.

Bu iki USB bellege bilgisayarımdan dosya yukliyorum hata aliyorum. Başka USB bellek taktim bilgisayara boyle sorun yasamadim. USB bellege format attım yine olmadi. Bir de USB bellekte tuhaf bir sekilde program mi klasor mu belli degil uuuuu, uuuu diye bir suru klasor cikiyor. Soyledigim 2 USB bellekte bu sorunu yasiyorum. Basga USB bellekte bu sorun yok.

Bilgisayarin diskinde boyle sorun yok. Bilgisayara format atmali miyim? Yoksa USB bellekten mi sorun? Eger bilgisayardan olsaydı diger taktigim USB belleklerde de boyle sorun olurdu. Yani bu virus degil ya da bulasici degil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam herkese. Bir sureden beri Windows 8.1'de USB bellege dosya yuklemede hatalar aliyorum. USB bellege dosyayi yukliyorum ve yukledigim dosyaya giriyorum(program ya da txt vb dosyalara) hata aliyorum. 2 USB bellek var. Biri 2 GB digeri 8 GB.

Bu iki USB bellege bilgisayarımdan dosya yukliyorum hata aliyorum. Başka USB bellek taktim bilgisayara boyle sorun yasamadim. USB bellege format attım yine olmadi. Bir de USB bellekte tuhaf bir sekilde program mi klasor mu belli degil uuuuu, uuuu diye bir suru klasor cikiyor. Soyledigim 2 USB bellekte bu sorunu yasiyorum. Basga USB bellekte bu sorun yok.

Bilgisayarin diskinde boyle sorun yok. Bilgisayara format atmali miyim? Yoksa USB bellekten mi sorun? Eger bilgisayardan olsaydı diger taktigim USB belleklerde de boyle sorun olurdu. Yani bu virus degil ya da bulasici degil.

Sorunun windowsda olup olmadığını anlamak için Linux'da deneyebilirsiniz. Ubuntu'ya da Linux Mint (herhangi bir dağıtım) ISO'sunu indirip USB belleğinize kurun. Live Preview modunda ikinci USB belleğinizi takıp deneyin.
Not: Linux kurmayacaksınız, install or Preview tarzında bir seçenek olacaktır.

Başka bir USB ile sorun yaşamazken bu USB'ler ile yaşıyorsanız sorun muhtemelen USB'lerdedir ama gene de 8.1 kullanmanızı tavsiye etmem. Eskimiş ve ölü bir işletim sistemi. Çoğu kritik uygulamanın da desteği kesildi ya da kesilmek üzere. Bunun yerine AtlasOS gibi hafif Windows'lara veya Linux dağıtımlarına yönelin.

Sorunun windowsda olup olmadığını anlamak için Linux'da deneyebilirsiniz. Ubuntu'ya da Linux Mint (herhangi bir dağıtım) ISO'sunu indirip USB belleğinize kurun. Live Preview modunda ikinci USB belleğinizi takıp deneyin.
Simdi soylediginiz gibi linux iso indiremem. Internet hizim dusuk. Androidden dosya yukledigimde hic sorun yok.

Linux'un disk okuma yetileri çok şaşırtıcı. Windows tarafında hiçbir şekilde erişemediğimiz hatalı diski Linux üzerinde okuyabildik ve verilerin bozulmayan kısımlarını ek bir çaba göstermeden kurtarabildik.

Uuuuu uuuu uuuu demek bilgisayarına bir antivirüs kurup USB bellek de takılı iken tam tarama yap demek.
Tamam denerim ama hangi antivirus programi uygundur hocam.

Başka bir USB ile sorun yaşamazken bu USB'ler ile yaşıyorsanız sorun muhtemelen USB'lerdedir ama gene de 8.1 kullanmanızı tavsiye etmem. Eskimiş ve ölü bir işletim sistemi. Çoğu kritik uygulamanın da desteği kesildi ya da kesilmek üzere. Bunun yerine AtlasOS gibi hafif Windows'lara veya Linux dağıtımlarına yönelin.
Kullandigim sistem windows 8.1 uygundur yani windows 8.1 den yukariya cikamam.

Tamam denerim ama hangi antivirus programi uygundur hocam.

Kullandigim sistem Windows 8.1 uygundur yani Windows 8.1'den yukariya cikamam.

Siz bilirsiniz. Güvenlik ve uygulama desteği kesilmiş bir işletim sistemi kullanmak sakıncalı bir eylem.

Bu arada neden üstüne çıkamazsınız?

Soyledimya sistemim uygun degil.

Windows 8.1 olu diyorsunuz ama hemen hemen butun programlar calisiyor. Bu zamana kadar programi calistirmada sorun yasamadim. Windows 8.1 64 bitle butun programlar calisiyor sorun yasamadim. Bide windows 7 32 bit kullananlarda az degil.

Soyledimya sistemim uygun degil.

Windows 8.1 olu diyorsunuz ama hemen hemen butun programlar calisiyor. Bu zamana kadar programi calistirmada sorun yasamadim. Windows 8.1 64 Bit'le butun programlar calisiyor sorun yasamadim. Bir de Windows 7 32 Bit kullananlarda az degil.

Firefox dahil birçok internet tarayıcısı desteği kesti. Windows yıllardır bir güvenlik güncellemesi dahi yayınlamıyor. Düzgün Av'lerin hiçbirisi desteklemiyor. Açabildiği programların çoğunun sürümleri eski.

Tam sistem özellikleriniz ne bu arada?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı