Çözüldü Windows 8.1 temiz kurulum için gerekenler ne?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zinederon

Kilopat
Yer
Ordu, Fatsa
Daha fazla  
Merhaba, bugün veya yarın Windows 8.1 temiz kurulum yapacağım. Bu yüzden aklımda kalan bazı sorular var.

Öncelikle Rufus ile yazdırırken yazdıracağımız yer olarak USB Belleği mi seçelim yoksa HDD'yi mi?

UEFI için MBR mı seçeyim, UEFI için GPT mi?

BIOS ayarlarından yapmam gereken değişiklikler nelerdir?

En az kaç GB'lık bir USB bellek gerekiyor?

Ve son olarak bildiğim kadarıyla Anakarta gömülü bir Windows 8.1 lisansı var ama eğer lisans çalışmazsa veya ben yanlış biliyorsam Windows 8.1'i lisanssız olarak deneme sürümü kullanabilir miyim? Windows'u etkinleştirme yazısı önemli değil.

Çözüm
Merhaba, bugün veya yarın Windows 8.1 temiz kurulum yapacağım. Bu yüzden aklımda kalan bazı sorular var.

Öncelikle Rufus ile yazdırırken yazdıracağımız yer olarak USB belleği mi seçelim yoksa HDD'yi mi?

UEFI için MBR mı seçeyim, UEFI için GPT mi?

BIOS ayarlarından yapmam gereken değişiklikler nelerdir?

En az kaç GB'lık bir USB bellek gerekiyor?

Ve son olarak bildiğim kadarıyla anakarta gömülü bir Windows 8.1 lisansı var ama eğer lisans çalışmazsa veya ben yanlış biliyorsam Windows 8.1'i lisanssız olarak deneme sürümü kullanabilir miyim? Windows'u etkinleştirme yazısı önemli değil.

•1.USB
•2.GPT
•3.BIOS ayarlarından boot kısmında USB'yi 1. sıraya alarak sistemin USB'den başlamasını sağlamak.
•4. ISO dosyasının sığması yeterli.
•5. Evet.
İzlediğim hiçbir rehberde öyle değildi. Hatta Technopat rehberinde "bazen boot kapalı olur BIOS'tan açın sonra F12'ye basılı tutup boot menüden kurulum yapın” diyordu.

Bilmiyorum hocam ben sadece bir kez ASUS kullandım sadece bunu hatırlıyorum. Benim bilgisayarımda boot menüsü F12'den açılıyor. Bir deneyin. Rehber diyorsa doğrudur.

Bilmiyorum hocam ben sadece bir kez ASUS kullandım sadece bunu hatırlıyorum. Benim bilgisayarımda boot menüsü F12'den açılıyor. Bir deneyin. Rehber diyorsa doğrudur.

Ama BIOS'tan mı kurulum yapacağım boot menüden mi kafam çok karıştı. Bir kere yanlışlıkla BIOS'u açmak yerine otomatik onarmaya açmıştım. (F2'ye basılı tutunca açılmıştı sonra @The Shorekeeper F2'ye bas çek yap dedi ama denemedim.)

Ama BIOS'tan mı kurulum yapacağım boot menüden mi kafam çok karıştı. Bir kere yanlışlıkla BIOS'u açmak yerine otomatik onarmaya açmıştım. (F2'ye basılı tutunca açılmıştı sonra @The Shorekeeper F2'ye bas çek yap dedi ama denemedim.)

Bilgisayarı tamamen kapattıktan sonra açılırken F8 spamlar mısınız?

@Arrandale0 f8'miş.
ASUS anakartlarda BIOS tuşu F2/Del, boot menüsü ise F8'dir.
@The Shorekeeper @Arrandale0 teşekkür ederim buldum.
@The Shorekeeper @Arrandale0 buradaki önyükleme seçimini ne yapayım?
Ekran görüntüsü 2021-11-13 205043.png

Son düzenleme:
ISO yansısı yerinden Windows 8.1 için indirdiğiniz ISO dosyasını seçeceksiniz. Eski tip BIOS varsa hedef sistem yerini Legacy/BIOS yapacaksınız. Disk türünü MBR yapacaksınız.

ISO yansısı yerinden Windows 8.1 için indirdiğiniz ISO dosyasını seçeceksiniz. Eski tip BIOS varsa hedef sistem yerini Legacy/BIOS yapacaksınız. Disk türünü MBR yapacaksınız.

Eski BIOS ne demek? Hedef sistemde sadece o seçenek var. ISO'yu seçtim ama disk bölüm düzenini @Arrandale0 GPT seçin demişti. Rehberde de GPT demişti. Ben hangisini seçeyim?

Dosya Ekleri

• ABCDE.png
    ABCDE.png
    43,9 KB · Görüntüleme: 34
Eski BIOS ne demek? Hedef sistemde sadece o seçenek var. ISO'yu seçtim ama disk bölüm düzenini @Arrandale0 GPT seçin demişti. Rehberde de GPT demişti. Ben hangisini seçeyim?

MBR veya GPT olmasını diskiniz belirliyor. Diskinizin türü ne ise onu seçin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı