Windows 8.1 UEFI Kurulumu GPT Hatası

Gökmenbasbug

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. USB bellek yardımıyla Windows 8.1 format atmaya karar verdim. Fakat Harddisk'im 3TB oldugu için UEFI destekli Win8.1 kuracaktım. Ama bir hatayla karşılaştım, harddisk'i boot edemiyordu. Diger 250gb harddisk'imi ise boot edebiliyordu.

Ben de biraz nette araştırdım ve tüm diskleri silip tekrar kurmam gerektıgını yazmışlardı. Ben de öyle yaptım ve hardiski boot edebildim. Lakin bu seferde harddisk'i 2TB görmeye başladı. Bende diğer windows kurulu 250 GB harddiskle BIOS'tan onu ilk sıraya aldım ve bilgisayarı açıp Minitool programı ile diğer 3 TB harddiski MBR'den GPT formatına çevirdim ve 3TB gördü. Bilgisayara res atıp tekrar BIOS'a girip sıralamadan 3 TB olan harddik'imi 1 ci sıraya aldım ama Windows görmedi siyah ekranda tire imleci yanıp sönüyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistem;
  • Asus Croshair V Formula Z
  • FX8350
  • 250GB Harddisk
  • 3TB Harddisk
  • 8GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Çorba etmişsin. UEFI kurulum değil Legacy kurulum yapmışsın. GPT diski de gidip MBR yapmışsın. MBR kurduktan sonra gişdip bir daha GPT yaparak diskin bootloader'ını bozmuşsun...

Windows kurulum USB'sini tak ve başlangıç onarma de bakalım tekrar bootloader yazabilecek mi sistem. Olmadı UEFI format atacaksın.

Başlangıç onarma yaptım fakat 250gb olan sabit diskteki Windows'u açtı. Ha bu arada söylemeyi unutmuşum ben birde dinamik diske çevirmiştim en son 3TB olan sabit disk'imi :D

Bastan UEFİ destekli kursam yine ayni noktaya gelicem. sunu bana bi ayrintili anlatsanizda cozume ulassak.

Recep nereye kactin ya... beni sorunumla basbasa biraktiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı