Windows 8.1 USB Hazırlayamama Sorunu

Schweppes

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi günler. Çok eski bir bilgisayarım var ve şu an Xp ile çalışmakta dün windows 8.1 dosyasını indirdim ve rufusla bir USB'ye attım fakat boot menüsünden USB'yi seçince hiçbir şey olmuyor ekran kapanıyor ve öyle kalıyor. Bu şekilde yaklaşık 40 dakika bekledim. Sorun ne olabilir? Acaba DVD ile windows 8.1 kurabilir miyim? İyi forumlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
eçiş işlemleri öncesinde mutlaka yedekleme yapınız. Üstte yer alan geçiş tablosunu baz alarak geçiş işlemini planlamanız yararlı olacaktır. Bu gibi geçişlerde ben her zaman temiz kurulum yapmaktan yanayım bazı durumlarda geçiş daha cazip gelebilir bunu da Xp işletim sistemi için kısıtlı olsa da yapma şansınız var.
Ben test ortamında olduğum için Windows Xp sp3 kurulu olan test makinamdan Windows 8 önizmele sürümüne geçiş yapacağım.
Öncelikle Xp işletim sistemimize göz atalım. Aşağıda görüldüğü gibi masaüstünde birkaç dosyamız var.

32 bit bir işletim sistemimiz var bu nedenle 32 bit olan Windows versiyonuna geçiş yapabiliriz.

Birkaç kurulu olan programımız var.

Yine ekli olan kullanıcı hesaplarını görebilmekteyiz.

Sisteme genel olarak göz attığımıza göre geçiş işlemlerine başlayabiliriz. Kurulum medyasını sistemimize ekledikten sonra Otomatik Kullan seçeneği ile kuruluma başlayalım.

Klasik kurulum ekranına benzeyen bir ekran bizi karşılıyor. Bu ekranımızda Install now butonumuza basarak ilerleyelim.

Kurulum öncesi gerekli olan updateler var ise bunları temin edip kuruluma başlayabiliriz fakat ben bu adımı gerçekleştirmeden kuruluma başlayacağım. “No thanks” seçeneğini seçelim ve “I want to help make Windows installation better” seçimini yaparak ilerleyelim.

Sözleşmeyi kabul edip bir sonraki ekrana ilerleyelim.

Bu ekranda kısıtlı bir geçiş imkanına sahip olduğumuz için sadece “Custom: Install Windows only (advanced)” seçimini yapmamız gerekiyor. Gerekli seçimi yaparak ilerleyelim.

Kurulum yapılacak olan diskimiz üzerinde yükseltme işlemi yaptığımız için temiz kurulumda olduğu gibi extra işlemler yapamıyoruz. Bu nedenle kurulum yapılacak olan Diskimizi seçip ilerliyoruz.

Bu ekranda ise yapımızda bir işletim sistemi olduğunu ve bunun adının Windows.old olarak değiştirileceğini ve yeni işletim sisteminin Windows olarak kurulacağını belirtiyor. Ok seçeneği ile bu işlemi onaylıyoruz.

Klasik kurulum ekranımız işlemlere başladı.

Gerekli yapılandırma için sistemimizi yeniden başlatalım.

Arka planda açık olan Xp işletim sisteminin kapandığını görebilmekteyiz.

Yeniden başlama anında bizim müdahale etmememiz durumunda boot sistem kurulumuna devam edecek şekilde açılışı gerçekleştirecektir. Biz geçiş işlemi yaptığımız için bu seçimle ilerliyoruz.

Açılış logomuz xp yerine Windows 8 haline dönüştü.

Kurulum kaldığı yerden ilerliyor.

Gerekli işlem tamamlandı ve yeniden başlatıyoruz.

Bu sefer boot ekranımız seçmeli olarak değil direk Windows8 işletim sistemini açacak şekilde revize oldu ve karşımıza uyarı çıkartmadı.

Yükseltme için gerekli altyapı hazırlandı. Sistem kurulum adımları gerçekleşti ve şimdi sıra Windows yapılandırmasına geldi. Bu ekranda bilgisayarımıza bir isim verelim ve renk yapılandırmamızı belirleyelim. Bu işlemlerden sonra bir sonraki ekrana ilerleyelim.

Gerekli ayarları özelleştirmeyeceksek Use Express settings seçeneği ile ilerleyelim.

Bir kullanıcı tanımlaması yapalım ve dilersek bu kullanıcıya parola verelim. Bu işlemi de tamamladıktan sonra bir sonraki ekrana ilerleyelim.

Kurulum tamamlandı ve Merto arayüzümüz bizi karşıladı.

Kurulum bitti hiçbir ayarımız ve programımız geçişin kısıtlı bir geçiş olması nedeniyle yeni sistemimiz üzerine aktarılmadı. Eski Windows klasörümüzün ismi Windows.old olarak değişti. Biz buradan gerekli dosyalarımız alıp yeni sistemimizde gerekli gördüğümüz alanlara konumlandırabiliriz.

Kısıtlı geçiş olmasından dolayı sistemimize gerekli olan uygulamaları kurup, güncelleme yaparak güvenlik gerektiren uygulamaları kurup güncelleyerek temiz bir yapıyı kullanmaya başlayabiliriz. Yakın zamanda desteği bitecek olan bir ürüne dikkat çekmek amacı ile yazdığımız makalemizin sonuna geldik. Farklı bir makalede görüşmek dileğiyle. yardim edebildiysem ne mutlu bana :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı