Windows 8.1 v-sync (Vertical Sync) Sorunu

• Konuyu başlatan Erdem Alsırt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 6.056
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E

Erdem Alsırt

Ziyaretçi
Merhaba, ben windows 8.1 kurdum ve işletim sistemimin yavaş çalışmasının sebeplerinden birini buldum. Sorun fps 60'a sabitlenmiş. Yani vertical sync windows 8'de bulunmakta ve vertical sync'i nasıl kapatabilirim?

V-Sync Fps limitliyor en fazla 60 fps'e kadar geliyor.

Windows 8 ile alakalı değil. Oynadığınız oyunun görüntü ayarlarında bulunur. Ordan kapatabilirsiniz.
Fakat mousemi bile oynatırken böyle bazen 60 fpsin altına düşüyor windows 8.
Yani pencere taşırken bile hissedilen bir problem var.
Ayrıca bir kere tıklayınca sohbet kutusu açılmıyor 2 kere falan tıklayınca geç açılıyor bende foruma geç yazıyorum.
V-sync nasıl kapatılır?

Ekran kartınızın markası nedir? Ekran kartınızın kontrol merkezinde bulunmaktadır. Eğer açık ise kapatabilirsiniz.

Bu arada 60 fps akıcı bir seviyedir. O seviyede kasma yaşanıyorsa sistemi kontrol etmenizde yarar var.

Ekran kartınızın markası nedir? Ekran kartınızın kontrol merkezinde bulunmaktadır. Eğer açık ise kapatabilirsiniz.

Bu arada 60 fps akıcı bir seviyedir. O seviyede kasma yaşanıyorsa sistemi kontrol etmenizde yarar var.
ATI Mobility HD 5470

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Senin için örnek bir video buldum.

Catalyst merkezinden de 3D başlığı altında vertical ayarını görüceksin off yapman ya da kapalı demen yeterli olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
V-sync ayarını kapattıktan sonra, bu kez de ekran yırtılması neden olur diye konu açacağınıza adım gibi eminim :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Senin için örnek bir video buldum.

Catalyst merkezinden de 3D başlığı altında vertical ayarını görüceksin off yapman ya da kapalı demen yeterli olacaktır.

Fakat videodaki gibi bende öyle bir ayar seçeneği çıkmadı.
Benimki daha farklı bir ekran kartı.

Masaüstünde V-Sync olmaz. Kendi kafanda bi'şey uydurmuşsun adeta. Bi yavaşlık varsa Güç tasarruf modunu Performans moduna al ve ekran kartı sürücüsünü güncelle. Programlar yavaş açılıyorsa da SSD'ye geç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı