Windows 8.1 vs macOS

Ahmet365

Femtopat
Windows 10 kullanmaktan bıktım neredeyse 7 yıldır Windows 10 kullanıyorum artık yeni bir işletim sistemi kurmak istiyorum. Sizce hangisini kurmalıyım? Ben macOS ya da Windows 8.1 kurmayı düşünüyorum sizce Windows 8.1 mi yoksa macOS mu kurmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Sırf temayı beğenmedin diye OS değiştirmek saçma, internette tonla video var Windows'a tema kurmayla ilgili.

2) 8.1'e bu zamanda sistemin iyiyse gecmeni önermem. Performans düşmesine yol açabilir.

3) macOS kullanabilmen için uygun donanımlara ihtiyacın var. Her sisteme kuramazsın.

4) Ben senin yerinde olsam Linux dağıtımlarından birini kullanırdım. EndeavourOS, Linux Mint gibi dağıtımları önerebilirim başlangıç için. macOS arayüzüne benzer bir şey istiyorsan ElementaryOS'a bakabilirsin.
Tamam bence en iyisi fedora linux kurmak hocam yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

MacOS'u övenlere bir şey demek istiyorum MacOS'ta düzgün bir NVIDIA desteği var mı? Windows kadar geniş uygulama ve oyun haznesi var mı? Windows kadar tutarlı bir sürücü desteği var mı? Windows ve Linux(Düz Arch hariç) kadar kolay bir kurulumu var mı? Kurarken tonla hata ile karşılaşma riski var. Şahsen cihaz mac olmadığı sürece Mac Os kullanmak için sebep yok, başına bela açar adamın. Eğer farklı bir şey denemek istiyorsanız Fedora, Manjaro, Pop! OS, Endevaour gibi Linux dağıtımlarına bakın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı