Windows 8.1 vs Windows 7

Daha fazla  
Önceden Windows 11'den düşürdüğüm için Windows 10 vs Windows 8.1 diye konu açmıştım. Şu an Windows 10 kullanıyorum ve yine sürüm düşürmeyi düşünüyorum. Çünkü Windows 10'da bende en stabil çalışan AMD 15.7.1 Catalyst kullanılmıyor sadece eski Windows 10 sürümlerinde(1809'a kadar), 11'de, 7'de ve 8.1'de kullanılabiliyor. Yeni AMD sürümleri hiçbir Windows sürümünde kullanılmıyor kronik donma sorunundan dolayı. 16-17 sürümleri de çalışıyor ama Görev Yöneticisi'ni açınca işlemcide dalgalanma yapıyor ve bazı videolarda bug yaratıyor. Soruma gelecek olursak sizce Windows 7 mi daha performanslı olur yoksa Windows 8.1 mi? Hangisinde daha çok FPS alırım? Güncelleme, güvenlik vs. önemli değil bilgisayarımı temiz kullanırım.

NOT: LÜTFEN ÖNERİ YAPMADAN ÖNCE MESAJIMI TAM OKUYUN.

SİSTEMİM:
Dizüstü bilgisayarım: HP Notebook - 15-AF109NT - işlemci: AMD Dört Çekirdekli A8-7410 APU ile Radeon™ R5 Grafik Kartı (2, 2 GHz, 2,5 GHz'e kadar, 2 MB önbellek) - Ekran kartı: AMD Radeon R5 M330 Grafik Kartı (2 GB DDR3 ayrılmış) - RAM: 8 GB DDR3L SDRAM (1 X 8 GB) - Depolama: Crucial BX500 SSD (240GB)

Son düzenleme:
8.1'e geçmenizi öneririm, çünkü 7'nin kullanım tarihi bitti benim bildiğime göre.
Kullanım tarihi bitmedi de güvenlik güncellemeleri almıyor. Hala çoğu uygulama ve oyunda uyumlu çalışıyor. Tabi 8.1 daha yeni bir işletim sistemi ama bazı yerlerde oyunlarda optimizasyonu 7 kadar iyi değil diye okumuştum. Kimisi de çok övüyor ben de arada kaldım konu açayım dedim. Teşekkürler cevabınız için.🙂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı