Windows 8.1 x64 Pro (UEFI) yeniden başlatma hatası

maydemir

Hectopat
Katılım
18 Ekim 2013
Mesajlar
14
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Arranger,Singer,Jingle&Music Producer,Voiceover
Merhaba.

Öncelikle forumda buna benzer sorunlar olmuş ama aratma sonucu benim yaşadığıma benzer nitelikte bir sorun göremedim. Varsa şimdiden özür dilerim.

Stüdyomda kullandığım kayıt bilgisayarıma Recep Bey'in UEFI kurulum rehberini izleyerek Windows 8.1 x64 Pro Update 1 (MSDN) versiyonunu kurdum. Ancak tüm güncellemeleri yaptıktan sonra cihaz restart etmiyor. Yeniden başlat dediğimde Windows kapanıp BIOS logosu geliyor ve daha sonrasında siyah ekranda takılı kalıyor. Ben de mecburen Power tuşuna basıp kapatarak yeniden boot etmek zorunda kalıyorum.

Başlarda bu soruna anakartın neden olduğunu düşünsem de BIOS Update ve birkaç kez de sistem pilini çıkarıp takmam neticesinde kaynağın anakart olmadığını anladım. Zira öyle olsaydı tekrar sistem kurup Update yapmadan önce yeniden başlat yaparken sorun olurdu. Bu sorunun kaynağını bulmak için defalarca UEFI kurulum yaptım ve sanırım bir güncelleme dosyasının buna sebep olabileceği kanısına vardım.

Ancak kurulumdan sonra o kadar çok güncelleme geliyor ki, buna hangi güncelleme dosyasının neden olduğunu bulmak oldukça güç. Tüm sürücüleri güncel olarak üretici firma sitelerinden yükleyip kuruyorum. Sizden ricam bu sorunla ilgili bana yardımcı olmanız zira bu cihaz şu anda stüdyomda kayıtları ve tüm projeleri yaptığım ana bilgisayarım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Donanım bilgim aşağıdaki gibidir.

  • Windows 8.1 x64 Pro Update 1
  • ASUS Sabertooth X79
  • Intel Core i7-3820 (Socket 2011 LGA)
  • NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
  • G.Skill 8x4 32 GB DDR3 RAM (Quad)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce bir PC'ye 8.1 Update kurdum ve tüm güncelleştirmelerini yaptım. Cihaz şu an tıkır tıkır açılıyor. Yüklediğiniz sürücüler soruna yol açıyor yüksek ihtimalle. Hangi sürücüleri kuruyorsunuz ?

Deneme yanılma yoluyla kaynaklanan sürücüyü bulabilirsiniz. Sürücüleri teker teker yükleyerek yeniden başlatın.
 
Sürücüler ile ilgili bir sıkıntı olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü önce sürücüleri kurup daha sonra güncelleme yapıyorum. Güncelleme öncesi herhangi bir sorun olmuyor.Ne zaman tüm güncellemeleri kurup bir süre kullanıyorum sorun ondan sonra başlıyor.Zaten yanlış bir sürücü kurma ihtimali ne yazık yok. Marka model numaraları ile direk uyumlu sürücüleri kuruyorum. Önce anakart sürücüleri daha sonra ekran kartı ve ses kartları ile birlikte diğer bileşenleri kuruyorum. Bu sorun sürücü yada donanım çakışması ile alakalı değil. Güncellemelerden sonra meydana geliyor yada artık bambaşka bir sorun.

Evet arkadaşlar sorunu sonunda çözdüm biraz meşakkatli olsa da belki aynı sorundan muzdarip arkadaşlara yada olacaklara faydam olur. Windows 8.1 update 1 ile gelen yerleşik güncellemeler hariç tüm güncellemeleri el yordamı ile kaldırdım ve düzeldi. Dediğim gibi bu restart etmeme sorununa neden olan güncelleme hangisi onu bulmaya geldi sıra.Şimdi güncellemeleri tek tek kurup test edeceğim böylece hangi kodlu güncelleme dosyası buna neden oluyor bulacağım ve bu başlık altında paylaşacağım. Tabiki güncelleme yapmak her zaman hem performans hem de güvenlik açısından iyi ancak bu tarz sorunlara neden olan güncellemeler de olmuyor değil hani.Belki donanım farklılığından dolayı aynı güncelleme dosyası sizde yada başkalarında sorun olmuyordur.Ancak yine de aynı donanıma sahip arkadaşlara yardımcı olacaktır. Teşekkürler
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı