Windows 8.1 yüklerken GPT'nin seçilmesini istemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

compterist

Hectopat
Daha fazla  
Resimdeki hatayı alıyorum. Resimdeki gibi Next diyeceğim. Ama olmuyor. Sadece 149 GB lık bölümde değil. Diğer bölümlerde de aynı hatayı veriyor. USB den kuruyordum. Şimdi tekrar CD ile Windows 7 kuruyorum. Bunu çözümü nedir ?

mqkWJY.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Seçilen disk gpt bölümü olduğu için bu hatayı veriyor.Diğer diskleri biçimlendirip yeni bir bölüme kur

Diğer bölümlerde silinmesini istemediğim bilgiler vardı. O yüzden biçimlendirmedim. Şimdi Windows 7 yi tekrar kurdum. Onda hiçbir sorun çıkmadı. Ne saçma iş doğrusu. Neden Windows 8 de hata veriyor ? Windows 7 de bir sorun olmuyor. Bir de neden GPT ye dönüşsün ki ?

Bu arada bilgisayar ASUS N56VZ

Bıostan UEFİ yerine Legacy seç ve boot kısmını yapılandırıp devam edin. Sonra normal şekilde kurabilirsin. Ancak bu şekilde kurulduğunda hız biraz düşecektir.
Hangi hız biraz düşecektir? Kurulum hızı mı, yoksa bilgisayarın hızı mı? Bir de nedir bu UEFI falan? Aynı bilgisayar şu an Windows 7 kurdum sorunsuz oradan yazıyorum, Windows 8 bu hatayı veriyor.

Dediğimi yaparsan kurabilirsin.
Hız olarak hem kurma hem de bilgisayar açılış hızını etkiler. Önemli bilgileri Disk harici bir yere kopyala. Sonra komple diski uefi modda biçimlendirip kurabilirsin.

Bilgilerimi yedekleyip bütün HDD'yi baştan biçimlendirip bölümlere ayıracağım, hız düşmesini istemem. Windows 8'i kurunca yine yazarım. Teşekkürler :)

Zaten o bilgisayar GPT disk ile geliyor aldığında. Burdan yazdırırken UEFI için GPT seçeneğini seçeceksin. Windows 7 yükleyeceksen o bilgisayara yükleme. Yazık edersin aynısı bende var. Bilgisayar hak etmiyor Windows 7'yi.

UEFI Windows 8.1 USB'ye Yazma | Technopat Sosyal

Anladım usb flash diskimi rufus ile dediğiniz şekilde hazırlayacağım. Evet gerçekten Windows 7'de açılış kapanış hızı vs. çok düşük. Bir de bu hız düşüklüğü HDD'nin 5400 rpm olmasından da kaynaklanıyor biraz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı