Windows 8.1 Yüklü Bilgisayarda Virüs Var

onurr

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Merhaba Technopat Ailesi, Windows 8.1'e geçtikten beri başım virüsten kurtulmadı. Herhalde Windows 7'nin yavaşlığına alışmışım, Windows 8.1'e en ufak bir şey olsa yavaşladığını hemen hissediyorum. Sanırım konu biraz uzun olacak ben Windows 8.1'i kısaca Windows şeklinde yazacağım. (Bu konudan dolayı özür diliyorum. )

Bilgisayarımda yüklü olan Windows orijinal bununla beraber aslında bu konu biraz okuluda ilgilendiriyor. Okulda akıllı tahtadan ders notlarımı alıp bilgisayarıma geçirmiştim. İşte sorun burada başlıyor notları (dosyaları) attıktan sonra bilgisayarda bir yavaşlama oldu ve ben bunu önemsemedim zaten haftada bir gün bilgisayar başındayım. Ben her not attığımda bilgisayar saçmalamaya başladı. Akıllı tahta sınıfın olduğu için geçen senede müzik, film, resim ve birçok sunum vardı. Okuduğum bir makaleye göre virüsler rutin kullandığımız bu dosyalarda bile barınabiliyormuş bununla beraber başka dosyalara da kendi türünde bulaştırabiliyormuş. Bu verilere dayanarak öğretmenimizin attığı sunumlara da virüs bulaşmış olabileceğini düşündüm. Ayrıca bilgisayarda yasadışı (torrent) yollarla yüklediğim PES 2013 bulunmakta. Fikrimce PES 2013'de virüs yok.

Benim hikayemde böyleydi. Hep bir sorun ve bu sorularına da cevap aramak zorundayız :(. Artık verin şu virüsten kurtulma formülünü.

Not: Konu başlığından dolayı ceza vermeyin lütfen, saat 14:30'dan saat 21:50'ye kadar Edebiyat dersimdeki eksiklerimi kapattım kafam çok dağınıktı bununla beraber eski açtığım konulara baktığımda konuları saçma sapan ve karışık anlattığımı fark ettim. Bundan ötürü yeni kelimeler kullanmaya çalıştım. Eğer anlatma şeklimde bir kusurum varsa sizleri kıracak bir kelime yazdıysam affola...

Ben Avast 2014 sürümünde açılış taramasını ayarlıyordum ve virüsleri bulup temizliyordu ve şimdi de Bitdefender Total Security kullanıyorum ve beğendim tavsiye ederim

Bunun 8.1 ile bir alakası yok. Bu biraz senin dikkatsizliğin ve özen göstermemen. Kaldı ki 7'de AV yokken 8.1 ile birlikte MSE entegre geliyor.

Çözüm basit NIS 2015 alıp kuracaksın. USB bellekten bulaşmıştır virüs.

Recep ağabey, bunu alınca çözülecekse almak zorundayım. Peki sizce nereden almalıyım? Vatan Bilgisayar'ın İnternet sitesinde yok. Fakat Adana'da Vatan Bilgisayar var. Bu programın açılımı var mı? Yani bildiğimiz Norton Internet Security gibi bir şey mi?

Ben Avast 2014 sürümünde açılış taramasını ayarlıyordum ve virüsleri bulup temizliyordu ve şimdi de Bitdefender Total Security kullanıyorum ve beğendim tavsiye ederim

Avast hatırladığıma göre vasat bir program. Bende şuan Comodo kullanıyorum fakat oda Chrome ile çakışma yapıyor ve her seferinde bilgisayarı tarasamda tarama geçmişinde gözükmüyor :(.

Virüsün Windows 8.1 ile bir ilgisi yok. USB belleği her cihaza takma. USB belleği kendi cihazına takınca tarama yap. Ders notlarını hoca ile görüşüp mail atmasını rica edebilirsin. Bu daha güvenli olur senin için. Sınıfta 1 kişiye mail atar. O kişiden sınıfa dağılır. Bu senin için ve sınıf için iyi olur.

Virüsün Windows 8.1 ile bir ilgisi yok. USB belleği her cihaza takma. USB belleği kendi cihazına takınca tarama yap. Ders notlarını hoca ile görüşüp mail atmasını rica edebilirsin. Bu daha güvenli olur senin için. Sınıfta 1 kişiye mail atar. O kişiden sınıfa dağılır. Bu senin için ve sınıf için iyi olur.

Tabii öyle Windows 8.1 ile alakası da yokta. Benim durum dersine çalışmayıp derse zor deme gibi. Direk suçu Windows'a attım :D. Ayrıca dedikleriniz mantıklı ama sınıfta herkesin mail adresi yok, bazıları zor geçiniyor pek sanmıyorum mail olayını. Fakat notlar çok uzun olmadığı taktirde fotoğraf çekebilirim.

İmkanı olanlar mail ile alır. Sen hocadan rica edersen geri çevireceğini sanmıyorum. Sana mail atar. Sende USB olayından kurtulmuş olursun.

Arkadaşım, sistemine bir başka antivirüs yüklemen bu aşamada doğru olmaz kanımca. NIS veya diğerlerinin yapacağı temizleme becerisini üç aşşağı beş yukarı Eset online scanner de görür. Kısaca çözüm için antivirüs yüklemen gerekmez. Bir de diğerini kaldırma ve kalıntı sorunu yaşama.

Burada önerdiğim OTL işlemini yap ve logları gönder. Yardımcı olurum virüs silme işine.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı