Windows 8.1'de disk kullanımı %100 oluyor

MotoCBR

Hectopat
Makaleler
8
Daha çok System isimli uygulama kullanıyor mesela Steam'den 2MB hızında disk kullanıyor hemen %99 oluyor.
Windows Update ve Windows Search hizmetlerini devre dışı bıraktım hala devam ediyor.

Ben, Windows 8.1'e SSD ile test amaçlı geçtiğim zaman sürekli SSD kullanılıyordu. Easy service optimizer ile tüm gereksiz hizmetleri kapatıp deneyiniz.

Olmaz ise, HD Tune ile bad sector testi yapınız quick scan olmadan. CrystalDiskInfo ile disk sağlık sonucu paylaşınız.

Virüs taraması yapınız.

Hepsinin sonucunu bekliyor olacağım.

Son düzenleme:
Ben, Windows 8.1'e SSD ile test amaçlı geçtiğim zaman sürekli SSD kullanılıyordu. Easy service optimizer ile tüm gereksiz hizmetleri kapatıp deneyiniz.

Olmaz ise, HD Tune ile bad sector testi yapınız quick scan olmadan. CrystalDiskInfo ile disk sağlık sonucu paylaşınız.

Virüs taraması yapınız.

Hepsinin sonucunu bekliyor olacağım.

Hocam sisyemde virüs yok Windows 10'dan 8.1'e çevirdim ve Steam ve oyunlar hariç bir şey yok HDD sağlığı ok olarak gösteriyor ve bad sector yok Windows Search be Windows Update gibi hizmetleri kapattım yine aynı ne yapmalıyım.

En çok Windows hizmetleri için ana bilgisayar işlemi HDD kullanımını arttırıyor.

Son düzenleme:
Dediğim gibi, gösterdiğim programı kullanın ve gereksiz hizmetlerin hepsini kapatın. Kendi gösterecektir zaten.

Dediğim gibi, gösterdiğim programı kullanın ve gereksiz hizmetlerin hepsini kapatın. Kendi gösterecektir zaten.

Hocam kapattım çok sağ olun ama yine devam ediyor son bir şey soracağım genelde oyun oynarken System adlı hizmet disk kullanımını %100 yapıyor 7 MB hız kullandığı halde eğer D diski açarsam sorunu daha iyi çözebilir miyim?

Bilmiyorum açıkçası ama bence diski bölmeye gerek yok. System'in o kadar disk kullanması sistem kararsızlığı yüzünden olabilir. CMD'yi yönetici olarak çalıştırınız ve bunları yazınız:

Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı