Windows 8.1'de yazı tipi bozuldu

soulflyxd

Centipat
Katılım
2 Ekim 2021
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba dostlar. Bu sıralar Windows 8.1'e açtığım son konudan itibaren geçtim. Yaklaşık 3-4 haftadır kullanıyorum. Bir hata var. Bu hatayı nasıl düzeltebilirim?
Arkadaşım beni kandırmak için vbs dosyası attı, ben de tıkladım ne olacak diye. Harflerin aşağıdaki gibi olduğunu fark ettim ama aslında öyle yazmıyordu.

1635084015640.png


Normalde böyle yazıyor fakat açtığımda:

1635084029583.png


Böyle yazıyor.

Sadece bununla değil, ben bununla örnek verdim. Bazı oyunlarda atılan mod dosyalarını okumama gibi hatalarda var. Sanırım bundan kaynaklı. Bunu düzeltebilir miyim?
güncel
cevap gelmicekmi
 
Son düzenleme:
msgbox Türkçe karakterleri okuyamadığı için Türkçe karakterleri (I,Ö,Ç,Ğ,Ü Vs.) random farklı karakter olarak koyuyuyor bu yüzden bu sıkıntı var, düzeltmenin de yolu yok kendi fonksiyonuyla alakalı bu, hem normal kullanımda bu hatayı almıyorsunuz zaten. Bazı oyunlarda da ya yanlış mod atıyorsunuz ya da mod bozuk bunla alakası yok. Alakası olduğunu düşünüyorsanız Türkçe karakterli dosya varsa ismini değiştirin "ı,ö,ç,ü,ğ" yerine "i,o,c,u,g" kullanın düzelmezse mod ile alakalı düzelirse de zaten çoğu oyun da Türkçe karakterleri okuyamadığı içindir. Bu olayla yine alakası yok.
 

Geri
Yukarı