Windows 8.1'den 10'a geçmek

BAY BİLGİSAYAR

Centipat
Daha fazla  
8.1'den Windows 10'a geçeceğim ve birincisi ürün anahtarım yok nasıl kuracağım? İkincisi nasıl bir işletim sistemi?

Son düzenleyen: Moderatör:
8.1'den Windows 10'a geçeceğim ve birincisi ürün anahtarım yok nasıl kuracağım? İkincisi nasıl bir işletim sistemi?

Eğer şu an kullandığınız Windows orijinal ise ürün anahtarına ihtiyacınız yok. İşletim sistemi güzel ama HDD kullanıyorsanız geçmenizi tavsiye etmem. Tam bir HDD katili. PC 2-3 dakikada anca açılıyor. Fakat açılma süresi sizin için sorun teşkil etmiyorsa ve diğer parçalarınız da sorun oluşturmuyorsa geçebilirsiniz.

Windows 10 bayağı güzel. OEM key alabilirsin. Ama SSD kullanmıyorsan geçmeni tavsiye etmem. Şu an Windows 10 kullanıyorum ve PC'mde HDD var, PC 1-2 dakikada açılıyor ve açıldıktan sonra yaklaşık 5 dakika falan disk %100 oluyor.

Eskiden kötü bir laptop kullanıyordum. İçerisinde Toshiba HDD vardı. Tam olarak modelini öğrenememiştim. İçerisinde aynı şekilde 4 GB RAM vardı. Bir de yanlış hatırlamıyorsam Intel Pentium bir işlemci vardı. Ekran kartı yoktu. Sistem 50 saniyede açılıyordu. (ortalama olarak)

Şimdi yeni bir sistem aldım. İçerisinde WDC WD-10EZEX-08WN4A0 1TB HDD var. Bu sistemin içinde de 4 GB RAM var. İşlemci olarak i5-7400 var. Sistem 10-20 saniyede açılıyor. Hazırda beklet özelliğini açarsam 5 saniyeyi buluyor.

Kısacası Windows 10 HDD ile kullanılmayan bir işletim sistemi değil. HDD'nin markası, modeli, okuma yazma hızı da çok önemli.

Ayrıca Windows 10'un deneme sürümünü kullanabilirsiniz. 30 gün ücretsiz deneme sürümü sunuyor. Bende bunu kullanıyorum. 30 günde bir format atıyorum. İlk olarak ürün anahtarını atla seçeneğini işaretleyerek kurulum yapın. Daha sonra beğenirseniz ürün anahtarı alıp orijinal etkinleştirirsiniz. Kesinlikle KMSpico gibi programlar kullanmayın. Bu programlar Windows'u bedava etkinleştirdiğini söylüyor. Güvenlik sorunları da var. Kesinlikle bedava Windows etkinleştirmeyin!

KMSpico kullanmamanız sebepler:

kmspico (sözlükte bazıları önermiş bazıları önermemiş. önerenlere aldanmayın.)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak sistem özellikleriniz nedir? Belirtirseniz sevinirim.

Windows 10 medya aracını indirerek belirli işlemlerle dosya kaybetmeden geçebilirsiniz. Bir süre deneme sürümü kullanırsınız sonra key alırsınız.

Arkadaşlar benim laptop bile Win 8.1 neden ben bu laptopu 2013'te aldım Win 8'di sonra babam Windows 7 kurdurdu ardından ben eylü ayından Windows 10 kurdum fakat 2 3 kez format atılmak zorunda kaldık 500GB disk bozuldu format attık RAM ükseltince format atırdı bir de 2 ay önce sorun yaptı kırtasiyeci format attırdı ve cihaz daha yavaş çalışıtr dedi bizde 8.1 kurdurduk.
Mesla benm laptop Windows 10'ken 2dakikada açılıyordu şimdi 30 40 sn oldu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00