Windows 8.1'den Windows 10'a Geçme

EmreGltkn

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Asus GTX970 ekran kartlı, z97k anakart, 1 tb hdd ve 128 gb ssd'ye sahip bir bilgisayarım var. Windows 8.1'den Windows 10'a geçmek istiyorum. Ama;
1- Geçeceğim zaman SSD'yi :E olarakmı alır yoksa :C olarak mı? Bende :E olarak ayarlı ama güncelleme yaptıktan sonra düzeltme yapmam gerekli mi?
2- Minecraft, ARK: survival evolved gibi oyunları açmada sorun yaşar mıyım?
3- Bilgisayarımda virüs programı var. Bu açıkken güncelleme yaparsam sıkıntı meydana gelir mi?
4-Oyun geçmişim silinir mi?
Vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Yükseltme yaparsanız ayarlarınız korunur. Doğal olarak SSD E olarak kalır. İşletim sistemi çalışırken kurulu olan sürücü harfini değiştiremezsiniz. Bu işlemi dışarıdan yapmanız lazım. Bence bu işlem için fazla uğraşmayın. Sürücü harfini değiştirmek istiyorsanız temiz kurulum yapın. Windows 8.1 ürün anahtarınızı Produkey programıyla öğrenip bir yere not edin. Windows 10 1511 sürüm 10586 yapısını temiz kurulum yaptıktan sonra etkinleştirme bölümünden ürün anahtarınızı girip sistemi etkinleştirebilirsiniz. Temiz kurulum yaptıktan sonra Windows.old klasöründen oyunların olduğu klasörü eski yerine taşıyıp kurulum yapmadan oynayabilirsiniz.

2. Oyunları açmada sıkıntı yaşamazsınız. Windows 8.1 çalışıp da Windows 10'da çalışmayan oyun bilmiyorum.

3. Virüs programı diğer programlar gibi aynı şekilde kalacak.

4. Oyun geçmişiniz silinmez. Temiz kurulum yapsanız bile Windows.old\Kullanıcılar ve ya Users\<Kullanıcı Adınız>\Appdata klasörünü araştırıp oyunun ayar ve save dosyalarını içeren klasörleri bulabilirsiniz. Bazı oyunlar ise bu dosyaları Belgelerim klasöründe saklıyor. O klasöre de bakıp aynı şekilde C ve ya sizin için şu an E klasöründeki ilgili yerlere taşırsınız. Ayarlarınız ve kayıt dosyalarınız kaybolmaz. Bu işlemi diğer programlar için de uygulayabilirsiniz.

Yanıtınız için teşekkür ederim.Benim zaten dosyayı değiştirmek gibi bir amacım yok. Ek ayar yapmama gerek varmı diye sormuştum. Yanıtımı da aldım. Tekrar teşekkürler. Bir sorum daha olcak bende Windows 8.1in lisansı ve CDsi var. Bunu direk Windows 10'a dönüştürebilir miyim? Yani bilgisayara format atıcağım zaman windows 8.1 değilde direk windows 10 yüklemesini sağlayabilir miyim?

Evet. Bir kere Windows 10 sistemi etkinleştirirseniz artık sistem temiz kurulumlarınızda otomatik olarak etkinleşecek.
Windows 8.1'den yükseltme yoluyla geçiş yapmadan doğrudan Windows 10 kasım ayı güncellemesi 1511 sürüm 10586 yapısının sürümünüze uygun olan kurulumu kurup (Home, Pro, SL gibi) ayarlar > güncelleştirme > etkinleştirme > ürün anahtarını değiştir kısmından ürün anahtarınızı girerek sistemi etkinleştirebilirsiniz. Temiz kurulum yaparken ürün anahtarınızı kabul etmezse bu adımı atla seçeneğini seçin.

Anladım. Teşekkür ederim. Peki Windows 10 a geçince windows 10 64bitmi yoksa 32 bitmi olacak. Benimki şuan 64 bitte sorun yaşar mıyım?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı