Windows 8.1'den, Windows Insider Preview'i Yükledikten Sonra Windows 10

RapX

Kilopat
Yer
İstanbul - Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda Windows 8.1 single language yüklüydü ve Windows 10 rezervasyonunu yapmıştım. Ama daha sonra hem Windows 10'a çabuk alışmak için hem de meraktan temiz kurulum ile Windows 10 Insider Preview'e geçtim.

Bu sürümde geçen gün tam sürüme yükseltildi.

Şimdi benim sorum şu; bende ki yüklü olan Windows 10 geçici midir ? Insider sürümünün tarihi bittiğinde bende ki lisansa da iptal olur mu, yani geçici lisans mı ? Yoksa 8.1'de rezerv ettiğim için Windows 10 tam lisans (kalıcı) olarak mı yüklenmiş sayılır, .

Ya da kalıcı lisanlı Windows 10'a geçmek için yeniden Windows 8.1'i yükleyip oradan mı güncelleme yapmalıyım ?

Büyük ihtimalle geçicidir. Çünkü ilk önce yükseltme yapacaksınız. Daha sonra istediğiniz takdirde temiz kurulum yapabilirsiniz. SL OEM anahtarını her ihtimale karşı öğrenmelisin.

Windows 8.1'den 10'a yükseltme yaptıktan sonra BIOS'taki anahtar Windows 10'un üzerine geçecek. Böylelikle temiz kurulum yapabileceksiniz. Böyle olması lazım diye biliyorum.

Büyük ihtimalle geçicidir. Çünkü ilk önce yükseltme yapacaksınız. Daha sonra istediğiniz takdirde temiz kurulum yapabilirsiniz. SL OEM anahtarını her ihtimale karşı öğrenmelisin.

Windows 8.1'den 10'a yükseltme yaptıktan sonra BIOS'taki anahtar Windows 10'un üzerine geçecek. Böylelikle temiz kurulum yapabileceksiniz. Böyle olması lazım diye biliyorum.

Teşekkürler, ben de öyle düşünüyordum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı