Windows 8.1'e geçmek FPS artışı sağlar mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Şu an Windows 10 kullanıyorum ve genelde LoL ile Valorant oynuyorum. Valorant'ta aldığım güncel FPS değeri 50-70 arası bazen 30'lara falan düşüyor. Windows 8.1'e geçsem FPS'imde artış olur mu sizce? Sistem özellikleri aşağıdaki gibi:

Ekran kartı: NVIDIA GeForce 840M 2 GB
İşlemci: i5 4210U
Depolama: 500 GB SSD
RAM: 8 GB.

Arkadaşlar selam. Şu an Windows 10 kullanıyorum ve genelde LoL ile Valorant oynuyorum. Valorant'ta aldığım güncel FPS değeri 50-70 arası bazen 30'lara falan düşüyor. Windows 8.1'e geçsem FPS'imde artış olur mu sizce? Sistem özellikleri aşağıdaki gibi:

Ekran kartı: NVIDIA GeForce 840M 2 GB.
İşlemci: i5 4210U.
Depolama: 500 GB SSD.
RAM: 8 GB.

Bu sistemle değişiklik olacağını sanmam Pro kullanıyorsan format atıp UEFI kurulumla Home kurabilirsin.

RAM kullanımı biraz azalır diye FPS artışı bekleyebiliriz ama genelde SSD'li sistemlerde Win10 daha iyi performans verebiliyor. Tarihi geçmiş bir işletim sistemi için güncel olandan daha iyi optimizasyon yapmaz online bir oyun için hiçbir firma.

Çok etkisi olacağını sanmıyorum. Bu arada Valorant ve LoL, Linux üzerinde çalışıyorsa Linux geçmek daha mantıklı. Linux sistemlerin hafifliğinden dolayı performans artışı yaşanabileceğini düşünüyorum. Tabii sürücü tarafında Linux ne kadar iyi çalışıyor bilgim yok. Bundan 5-6 sene önce denediğimde halen sorunları vardı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı