Windows 8.1'i En İyi Performans ile Kullanmak İçin Yapılması Gerekenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ali Erdoğan

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar ben windows 8.1 işletim sistemini kullanmaktayım fakat daha iyi performans için veya daha sağlıklı bir işletim sistemi için ne yapılması lazım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
www.technopat.net/forum/aygit-suruculeri/13029-technopat-driver-guncelleme-hizmeti.html Driverlarının güncel olmasını kontrol et. Bios güncellemesi varsa güncelleştir. Disk temizleme, disk birleştirme gibi bakım işlemlerini gerçekleştir. Çöp yazılım kurma. Güvenlik yazılımı mutlaka bulunsun. Defender kullanıyorsan güvenlik bölümündeki alternatif tarama amaçlı yazılımlarla zararlı kontrol ve temizliğini gerçekleştir.

Çöp yazılım derken ? Disk temizlemem, disk birleştirme için hangi araçları önerirsiniz peki ?

Çöpten kastım gereksiz yazılım.
Disk temizlemek için;
* Başlat çalıştıra cleanmgr yazıp enterla. Oradan temizleme işlevine başlarsın.

* Başlat çalıştıra temp yazıp enterla. Tüm klasör içeriğini temizle.

* Başlat çalıştıra %temp% yazıp enterla. Tüm klasör içeriğini temizle.

Disk birleştirmek için;
* Başlat çalıştıra dfrgui.exe yazıp enterla. Oradan başlatırsın.

Windows'un kendi araçları yeterlidir.

Çalıştır>msconfig>hizmetler sonra da işinize yaramayan uygulama ve yazılımları durdurarak windows açılış ve kapanış hızınınız 3 katına çıkarabilirsiniz , ama eğer SSD kullanıyorsanız bu işlemi yapmanıza gereksiniminiz yok.

Çalıştır>msconfig>hizmetler sonra da işinize yaramayan uygulama ve yazılımları durdurarak windows açılış ve kapanış hızınınız 3 katına çıkarabilirsiniz , ama eğer SSD kullanıyorsanız bu işlemi yapmanıza gereksiniminiz yok.

Windows 8.1'de zaten çalıştır'a msconfig yazmanıza gerek yoktur. Görev Yöneticisi>Başlangıç sekmesinden gereksiz uygulamaları kapatabilirsiniz ;)

- - - Güncellendi - - -

Çöpten kastım gereksiz yazılım.
Disk temizlemek için;
* Başlat çalıştıra cleanmgr yazıp enterla. Oradan temizleme işlevine başlarsın.

* Başlat çalıştıra temp yazıp enterla. Tüm klasör içeriğini temizle.

* Başlat çalıştıra %temp% yazıp enterla. Tüm klasör içeriğini temizle.

Disk birleştirmek için;
* Başlat çalıştıra dfrgui.exe yazıp enterla. Oradan başlatırsın.

Windows'un kendi araçları yeterlidir.

Gerçekten açıklayıcı bir anlatım oldu. Hemen gereksiz yazılımları kaldırıyorum :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı