Windows 8 Donma Sorunu

Literary.

Megapat
Daha fazla  
Beyler bilgisayarı 2-3 hafta önce toplattım. Bilgisayarda oyunları ultra oynuyorum hiç bir sorun yok. Ama İnternet Explorer hariç diğer tarayıcılarda bir donma sorunu var. Mesela bir sekmeden Facebook'da dolaşırken diğer sekmeden video açınca takılıp kalıyor bilgisayar. Görev yöneticisi açılmıyor. 1-2 dk sonra tekrar düzeliyor ve video açılıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Malwarebytes ile tarattım bazı şeyler buldu sildim. Değişen birşey olmadı. Bilgisayar da Kaspersky Antivirüs 2014 kurulu. Yardım ederseniz sevinirim.

Sistemim;

Anakart: Msi 970A-G43
Ekran Kartı: Sapphire R9 280
İşlemci: Amd FX-6300
Ram: 8 GB CL10

Firmware güncellememişsin. HDD sorunu var gibi. HDtune ile kullandığın tüm diskleri error scan testi yap ve healt bölümleri ile beraber resimlerini paylaş.

HDD.jpg SSD.jpg HDD Health.jpg SSD Health.jpg

Dediğim gibi donanımsal olduğunu düşünmüyorum çünkü oyun oynarken bir sıkıntı çıkmıyor. Yazılımsal diye düşünüyorum ama format attım yine aynısını yaptı. Nasıl çözeceğim ben bu sorunu?

970 chipsetli anakarttan kaynaklanma ihtimali de var. FX serisine 990 öneriyorum.
Firefoxta da donma oluyorsa videolarda flash player'i güncellemeyi deneyin.
Kasperskyı silip dene. Temiz önyükleme yapıp dene. Güvenli modda ağ desteği ile dene.

970 chipsetli anakarttan kaynaklanma ihtimali de var. FX serisine 990 öneriyorum.
Firefoxta da donma oluyorsa videolarda flash player'i güncellemeyi deneyin.
Kasperskyı silip dene. Temiz önyükleme yapıp dene. Güvenli modda ağ desteği ile dene.

Video izlerken olmuyor mesela 720p çözünürlükte yabancı dizi izliyorum şu ana kadar hiç bir tarayıcı izlerken donma yapmadı ama İnternet Explorer hariç diğer tarayıcılarda yeni bir sekme açınca biraz internette dolaşınca takılma oluyor ve bilgisayar tepki vermiyor. Ctrl-Alt-Del yapıyorum görev yöntecisine tıklıyorum açılıyor ve takılma da geçmiş oluyor. Flash Player'i Chrome'da güncelledim aynısını yaptı ama Firefox'da güncellemedim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı