Pop!_OS'e geçilir mi?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Birkaç senedir Ubuntu kullanıyorum. Daha önce farkli distrolar denedim fakat her zaman Ubuntu'ya geri döndüm. Artik baska bir distro denemenin zamanı diye düşünüyorum. Kullandığım bir uygulama (Vivado) sadece Ubuntu uzerinde çalışıyor. Fedora uzerinde kurmak icin 2 saat uğraşıp başarısız olmuştum. O yüzden Ubuntu temelli distrolara bakıyorum. Mint daha önce denemiştim ve Cinnamonu sevmedim hiç. KDE de sevmedigimden GNOME, KDE, Cinnamon dışında bir DE ile gelirse guzel olur diye düşündüm ve şuan sadece Pop!_OS ' e denk geldim.

Amerikan bir bilgisayar firmasi tarafından olusturulmus anladığım kadarıyla. Bu endiselendirici olsa da acik kaynak olduğundan sorun olmaz diye düşünüyorum. NVIDIA kart iceren bir laptop kullandigimdan bazi distrolar sorun yapabiliyor fakat system76 laptop urettiginden bunlari düşünmüştür diye düşünüyorum.

Aklima takilan 2 soru var.
  • Kullanilan DE Cosmic isminde bir proje. Galiba birkac senedir gelistiriliyormuş. Rust ile yazılmış ve GNOME'a benzer duruyor videolarina baktığımda. Yakin zamanda tam surumu yayinlanacak ve eksikleri tamamlanmis olur diye umit ediyorum. Goruntusu ve ozellikleri hosuma gitti.
  • X11 yerine Wayland kullanıyor. Simdiye kadar sadece X11 kullandim ve Wayland sorun yapar mi diye emin olamiyorum. X11 ile uyumlu uygulamalar icin XWayland isminde bir çözüm varmis galiba ama deneyimlemedim.

Pop!_OS ve Cosmic DE deneyimleyen varsa sorularima cevap verebilirse cok sevinirim. Baska Ubuntu temelli distrolar oneredebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı