Windows 8 Entegreli Laptop'a Yeni SSD ve Windows Kurulumu?

eozen81

Hectopat
Arkadaşlar herkese merhaba.

Bende Core i5 işlemcili, 5400 RPM HDD'li, üzerinde Windows 8.1 Starter (yani Single Language 64 bit TR) yüklü bir laptop var. Üzerindeki HDD 500 GB ancak bunun anca 80 GB'ı dolu. Ancak çoğunuzun bildiği gibi bu laptop'u alınca Windows 8 bundle olarak üzerinde hazır geliyor yani elimde bir Windows 8 keyi yok.

Şimdi ben bu cihaza takmak için 240 GB SSD satın aldım, ve technopat sağ olsun aşağıda paylaştığım rehberi izleyerek birebir HDD to SSD clonlama yaparak işletim sistemimi birebir SSD'ye aktarmayı planlıyorum. Şimdi sorum şöyle:

Mevcut laptop'umdaki HDD (500 GB) > SSD (240 GB) yani kaynak HDD hedef SSD'den büyük boyutta oldugundan Casper 7.0 yazılımında "Copy Drive / Copy an entire hard disk seçeneğini" seçersem "Yeterli büyüklükte bağlı bir disk yok" gibi İngilizce bir hata alıyorum. Özetle, aşağıdaki videonun tersi bir durum var bende çünkü videodaki rehberde kaynak < hedef SSD boyutu oldugundan bendeki bu sorunu nasıl aşmalıyım?

Mevcut 500 GB'lık HDD'mi atıyorum 150 C ve 350 D olacak şekilde 2 ye bölüp sonra 150 GB'lık C kısmını mı Clone 7.0 yazılımı ile klonlamalıyım? Şu anki HDD'in durumu şöyle: Görebileceğiniz gibi recovery kısmı falan var, o nedenle bölme işlemi de sıkıntılı olur mu diye endişe ediyorum :confused:

FzIdfdk.jpg

Saygılar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

- - - Güncellendi - - -

Dostlar yok mu hiç yorumu olan acaba :confused:

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi ben bu rehberi izlemedim ve hangi yazılımı kullandılar bilmiyorum. Bu işlemci Acronis ile yaparsanız böyle bir hata almazsınız. Elinizdeki yazılımla da önce kaynak diskin imajını alıp bu imajı hedef diske basmayı deneyin.

Yanıtınız için çok teşekkür ediyorum öncelikle, PC de Format derdi olmasın diye Acronis kullanmisligim vardır ancak recovery si olan bir Laptop da hiç Acronis ile yedek almadım. Yukarıda verdiğim resimde görebileceğimiz gibi bir çok partition var şu anki HDD de, bu nedenle Acronis ile imaj yedeği alırken sorun olmaz mı?

Yanıtınız için çok teşekkür ediyorum öncelikle, PC de Format derdi olmasın diye Acronis kullanmisligim vardır ancak recovery si olan bir Laptop da hiç Acronis ile yedek almadım. Yukarıda verdiğim resimde görebileceğimiz gibi bir çok partition var şu anki HDD de, bu nedenle Acronis ile imaj yedeği alırken sorun olmaz mı?

Seçeneklerde bir yere tıklayınca bölümleri değil de diskleri gösteriyordu o şekilde diski seçerek alırsanız sorun olmaz. Ayrıca öncelikle klonlama yapmayı deneyin. Böylelikle risk daha az olur.

Seçeneklerde bir yere tıklayınca bölümleri değil de diskleri gösteriyordu o şekilde diski seçerek alırsanız sorun olmaz. Ayrıca öncelikle klonlama yapmayı deneyin. Böylelikle risk daha az olur.

"Klonlama yapmayı deneyin" derken Acronis üzerinden mi demek istediniz acaba? Çünkü rehberde de klonlama işlemi var (Casper 7.0 yazılımı ile). Yardımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum.

Tabi Acronis üzerinden. Yalnız acronis ücretli bir yazılım. Bu yazılımla herhangi bir işlem yapmadan önce legal veya illegal mutlaka bir şekilde etkinleştirin.

Teşekkürler, yok o konuda merak etmeyin sorun yok etkinleştirmede :redface: Dediğiniz gibi deneyeceğim ancak diyelim o imajı aldık, sıfır SSD'yi de laptop'a taktık, bu şekilde laptop'u nasıl açacağız o imaj dosyasını gösterebilmek için? Acronis bootable CD mi yapmalıyız? Yaptık diyelim açtık, imaj dosyasını nereden okutacağız o sırada?

Elinizde harici bir disk ya da disk kutusu varsa işiniz kolay. İmajı harici diske atıp Acronis'ten önyüklenebilir DVD ya da USB oluşturup SSD takılıyken harici diskten bu imajı göstererek yükleyebilirsiniz. Ama harici disk yoksa bilmiyorum nasıl olur aklıma bir fikir gelmedi. Gerçi çıkan HDD'yi zaten ya dönüştürücüyle ikinci disk olarak ya da disk kutusuyla harici disk olarak kullanmalısınız ki boşa gitmesin. Bu aparatlardan birini alana kadar bu işi erteleyin isterseniz.

Laptop'un arkasında olan windows 8 ibaresi zaten senin bir key'e sahip olduğunu ifade eder. O key bios'a gömülüdür. Sen windows'u kurarken key sorma ile karşılaşmayacaksın yani. :)

@albay tekrar teşekkür ederim. Haklısınız dönüştürücü sayesinde harici diski gösterirsem oradan yüklerim. :)

Laptop un arkasında olan windows 8 ibaresi zaten senin bir keye sahip olduğunu ifade eder o key bios a gömülüdür sen windows u kurarken key sorma ile karşılaşmıyacaksın yani :)

O key numarasini microsoft sitesinde Windows 8.1 indirme dosyasını yükleyerek test ettim. Ama hatalı dedi. O yüzden emin olamadım çalışıp çalışmadığına.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı