Çözüldü Windows 8 format sırasında siyah ekran oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YozgatFedaisi

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, bilgisayarıma dün USB bellek ile Windows kurtarma ayarlarından format attım ama format attıktan sonra Windows, key olduğu hâlde bir daha key istedi ve tam kuramadığı için BIOS'tan kendim format atmaya karar verdim. Flashı takıp BIOS'a girdikten sonra her şeyi ayarlayıp kaydettim ve bilgisayarı yeniden başlattım. Format ekranı geleceğine siyah ekran ve nokta nokta şeyler geldi. Flash belleği çıkardıktan sonra bilgisayar gayet normal bir şekilde açılıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? ( Flash belleği başka bir bilgisayarda denedim ve format ekranı normal bir şekilde geliyor.)

Acer Aspire E5-571g

8 GB RAM.
GT 840M.
i54210U işlemci.

Dosya Ekleri

• IMG_20211230_200113.jpg
    50,8 KB · Görüntüleme: 71
Çözüm
BIOS'da yapılacak bir ayar da yok, çok garip. Bir de tekrardan GPT-UEFI yazdırıp Boot sekmesinden Legacy yerine UEFI seçin.
MBR-BIOS olarak yazdır ve tekrar dene.

Tamamdır. İlginiz için teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi yaptım ama ise yaramadı. Önceden de GPT ile formatımı yaptığımı hatırlıyorum. 3 gün önce yeni bir hard disk takmıştım bilgisayara. Bunun harddiskle bir alakası var mıdır acaba? Bir ayar yapılması vb. gerekiyor mu?

Ya da BIOS'tan bir ayar mı yapmam gerekiyordur?

Son düzenleme:
Dediğinizi göremedim ama direkt degiştirebildiğim BIOS ayarlarını söyleyeyim;
Quiet boot: Enabled.
Network boot: Enabled.
F12 boot menu: Disabled.
D2D recovery: Enabled.
Wake on LAN: Disabled.
SATA mode: AHCI mode.
Xhcı Support: Enabled.
Boot: Legacy.
Set supervisor password: Enter.
Set HDD password: Enter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…