Hani çözümü az çok biliyorum ama merak ettiğim bir şey var: Performans testi yaptınız mı.
Yani böyle rakamlar konusunda takıntılı, yok Windows derecelendirmesi neden 5.9'da takıldı, yok işlemci niye bi çekirdek az gözüktü, yok niye 1333 MHz RAM taktım 667 Mhz gözüküyor, yok efendim Intel HD ekran kartım neden 64 MB, yok 1 TB hard disk aldım niye 970 GB gözüktü, yok işlemci niye bi 800 Mhz oluyo, bi 4.2 GHz'e çıkıyo...
Gerçekten merak ediyorum, şu gereksiz rakamlara harcadığınız zaman kadar bu rakamların performans olan etkisini test ettiniz mi? Bi kere test ettiniz mi?
Hani zaten yukarıdaki anlattığım ve sizin gibi buluttan nem kapan arkadaşlara işletim sistemlerini değiştirmek hiç kusura bakmayın ama deveye hendek atlatmaktan daha zor, bi de bu ön yargılı değişim sonrası bi ton gereksiz sorun ile geliyorsunuz.
Yonga seti sürücünü kurdun, sürücülerini güncelleştirdin, Windows 8'i öğrendin de işlemcinin 1 çekirdeği eksik kaldı!
Yok kardeşim. gerçekten size bırak Windows 8 ve 7'yi, XP bile fazla. Size kurucam FreeDOS, sabahtan akşama kadar siyah ekranda kod yazın. Rakam falan yok. Simsiyah boş bir ekran.
Anakart modelin Gigabyte'tır ve BIOS güncellemeye de korktuğun için ve bugüne kadar BIOS güncellemediğin için o çekirdek sayısı 3 gözüküyor.
Performans hiçbir farkı yok, ama buyur, gönlün olsun:
Gigabyte BIOS Güncelleme