Windows 8 Görüntüde Takılma Sorunu

Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar,
Bilgisayarımda video izlerken, oyun oynarken, bir yere gittiğimde falan 3-4 dakika bilgisayarın hiçbir tuşuna basmaz ve mouse'u oynatmazsam görüntüde kasma oluyor. Ses norma şekilde geliyor ama görüntü takıla takıla geliyor. İnternette codec'lerle alakalı olduğu söylendi. Ben de Microsoft'un programıyla codeclerde sorun var mı diye baktım çıkmadı. Onun dışında videoya sağ tıklayıp donanım hızlandırma etkinleştir tikini kaldır dediler, işe yaramadı. Adobe Flash Player güncel. Her şeyi denedim bir sonuç alamadım. Nasıl Düzeltirim ?

Ekran kartı dahil tüm driverlarınızı güncelleyin. Driver IDentifier, Driver Genius gibi yazılımlar tavsiyemdir.

Ayrıca Ashampoo WinOptimizer gibi optimizasyon yazılımlarında Live-Turner özelliklerini aktif etmek o an kullandığın uygulamaları optimize edip daha performanslı çalışmasını sağlayacağından bu tür donmaların önüne geçebilir.

Görev Yöneticisinde en çok kaynak kullanan programları sıralayın. Bir de hangi Media Player'ı kullanıyorsunuz?

"ffmpeg(32 bit)" diye bir şey var sürekli olarak en fazla kullanan o orta değerden hiç alçak değe inmiyor. Bir de FIXMAPI diye bir şey var çok fazla kullanmıyor ama o tür bir exe virüs olabilir demişlerdi.
PC'de izlerken Windows Media Player kullanıyorum. Ama YouTube'da falan izlerken de kasıyor.

Windows 8'de nasıl bilmiyorum. Windows 7'de denetim masası> görünüm ve kişiselleştirme> ekran koruyucuyu değiştir kısmında ayarlar var. Ekran kapanma süresini sıfırlayın. Ekranı kapatmasın yani. Birde öyle deneyin. Bazen bu sebepten bazen virüsten dolayı olabiliyor.

Ekran kartı dahil tüm driverlarınızı güncelleyin. Driver IDentifier, Driver Genius gibi yazılımlar tavsiyemdir.

Ayrıca Ashampoo WinOptimizer gibi optimizasyon yazılımlarında Live-Turner özelliklerini aktif etmek o an kullandığın uygulamaları optimize edip daha performanslı çalışmasını sağlayacağından bu tür donmaların önüne geçebilir.

Driver Genius'ı indirdim ama Serial istiyor sağlam link ya da serial verir misiniz?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı