Windows 8 İçin USB' den Boot Ettiğimde Unknow Filesystem Hatası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
2
Daha fazla  
Samsung NP355V5c model dizüstü bilgisayara USB'den Windows 8.1 kurmaya çalışıyorum. Zar zor USB diskin boot seçenekleri arasında görünmesini sağladım. Fakat şimdi de USB diski seçip entera bastığımda

error: unknown filesystem.
grup rescue>_

ekranıyla karşılaşıyorum.
Boot menüsünde USB'yi görebilmek için Fast Boot'u devre dışı bıraktım, Secure boot'u devredışı bıraktım ve altındaki seçeneği "UEFI and Legacy OS" yaptım. Bu sayede USB'yi BIOS'a gösterebildim. Fakat işte şimdi de bu sorun var. Ne yapmalıyım?

Rufus ile kuruluma başlayabildim, her şey çok güzel gidiyordu, sistemi kuracağım diski biçimlendirdim fakat sonra "Bu diske kurulum yapamazsınız çünkü bu disk GPT stilinde" gibi bir yazı gördüm. Sonra tekrar ISO'yu belleğe yazdırdım Rufus ile fakat bu sefer ayarları şu şekilde yaptım:

agBjtya.png

(Dosya Sistemini Fat32 olarak da denedim.)

Şimdi sistemi USB diskten başlattığım zaman şu ekranla karşılaşıyorum:

Boot_hatasi.gif

Bu durum gerçekten canımı sıkmaya başladı, 3 gündür uğraşıyorum. Var mıdır çözümünü bilen?

"Bu diske kurulum yapamazsınız çünkü bu disk GPT stilinde" Bu uyarıyı almak istemiyorsan diski komple sildikten sonra biçimlendirmen gerekiyor. Ayrıca USB boot edilebilir değil.

Tüm diskleri silmem mümkün değil. Tüm yedekleri D bölümüne aldım. Başka bir yolu olmalı.

Orada şöyle üç seçenek var:

c96lcx1.png

En üsttekini seçtiğim zaman kurulum ekranı geliyor fakat ""Bu diske kurulum yapamazsınız çünkü bu disk GPT stilinde"" sorunu yüzünden kurulum yapamıyorum. 2. sıradaki seçenekte de aynı şey oluyor.
3. sıradakini, yani GPT bölüm düzenini seçtiğimde kurulum ekranı gelmiyor. 3. mesajda resimde görülen hatayı alıyorum; "Reboot and Select proper Boot device..."

Hocam aynı olay başıma gelmişti. Sistemde 32 bit işletim sistemi vardı. Windows 8 64 bit yüklemek isteyince bu hatayı almıştım. Diski komple sildim ve biçimlendirdim. Sorun çözülmüştü. Başka yolu var mı bilmiyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı