Windows 8 INTERNAL_POWER_ERROR mavi ekran sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

maxicp

Hectopat
C:\Windows\Minidump:121513-42781-01
Bu dosyada herhangi bir sorun var mı?

Bilgisayarı açarken hata vermişti, bazen 6 saniye (BIOS Açılamaz olduğunda) bazen +30 (BIOS normal şekilde açıldığı zamam) saniyede açılıyor.
Minidump belgesini masaüstüne atmıştım, fakat erişim engellendi dedi ne açabildim ne de upload edebildim.

Kod:
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage
to your computer.

The problem seems to be caused by the following file: hal.dll

INTERNAL_POWER_ERROR

If this is the first time you've seen this stop error screen,
restart your computer. If this screen appears again, follow
these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer
for any Windows updates you might need.

If problems continue, disable or remove any newly installed hardware
or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use safe mode to remove or disable components, restart
your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then
select Safe Mode.

Technical Information:

*** STOP: 0x000000a0 (0x0000000000000613, 0xfffffa8009629010, 0x0000000000000000, 
0x0000000000000001)

*** hal.dll - Address 0xfffff801e1a2dbb9 base at 0xfffff801e1a1b000 DateStamp 
0x50875a79

Zero day virüsü var gözüküyor. İmzada olan Kaspersky IS olanı indir güncelle fullscan yap. Ayrıca Windows 7 kullanıyor gözüküyorsun doğru ise Windows 8.1'e geçmeni tavsiye ederim.
06.09.2013 tarihinde yüklediğin driverlerden kaynaklı. Ayrıca SD kart takmış isen bundan da kaynaklı olabilir.

Zero day virüsü var gözüküyor. İmzada olan Kaspersky IS olanı indir güncelle fullscan yap. Ayrıca Windows 7 kullanıyor gözüküyorsun doğru ise Windows 8.1'e geçmeni tavsiye ederim.
06.09.2013 tarihinde yüklediğin driverlerden kaynaklı. Ayrıca SD kart takmış isen bundan da kaynaklı olabilir.

Kaspersky IS yüklüyorum şuan.
Sistemim Windows 8 Pro.
Verdiğin tarihte bir yükleme bulamadım ama fakat 1 hafta önce SD kart takmış ve biçimlendirmiştim. Şuan Windows Defender ile tarıyorum, Kaspersky IS yükleyince sonuçları söylerim.
Zero-Day virüsü nedir, ne yapar? İnternette pek bilgi bulamadım.

vmqhn.png

Şüpheli olarak görünen bunları kaldırın.
S bar- KB9X radio... olanları kaldır, görünmeyen kısımlar da var ancak onlarda sorunlu değildir umarım.
8.1'e terfi etmenizi isterim imkanınız varsa yok ise sorun değil. Ekran kartı driveriniz güncel değil bunu yükleyin.
http://us.download.nvidia.com/Windows/331.93/331.93-notebook-win8-win7-64bit-international-beta.exe
Diğer driverleriniz de güncel değil donanım bilgilerinizi verirseniz iyi olurdu güncel driverler için.
Zero day için;
https://www.securelist.com/en/blog/..._Patching_Critical_0day_Exploited_in_the_Wild

http://en.wikipedia.org/wiki/Zero-day_attack

Son düzenleyen: Moderatör:
Şüpheli olarak görünen bunları kaldırın.
S bar- KB9X radio... olanları kaldır, görünmeyen kısımlar da var ancak onlarda sorunlu değildir umarım.
8.1'e terfi etmenizi isterim imkanınız varsa yok ise sorun değil. Ekran kartı driveriniz güncel değil bunu yükleyin.
http://us.download.nvidia.com/Windows/331.93/331.93-notebook-win8-win7-64bit-international-beta.exe
Diğer driverleriniz de güncel değil donanım bilgilerinizi verirseniz iyi olurdu güncel driverler için.
Zero day için;
https://www.securelist.com/en/blog/..._Patching_Critical_0day_Exploited_in_the_Wild

Zero-day attack - Wikipedia, the free encyclopedia
Kasperksy IS sonucu temiz.

S-Bar kaldırdım.

331.82(WHQL olduğu için kurmak istemiştim.) sürümü driveri kuramadım. Verdiğin BETA sürümü ise yarın deneyeceğim.

Tşekkür ederim.

Elimde bir de MEMORY.dmp var fakat 450Mb olduğu için upload edemedim :(

Yok memory dump lazım değil o ayrı bir şey :) Tekrar hata alırsanız bu konudan gönderir duruma göre hareket ederiz.

Kod:
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage
to your computer.

The problem seems to be caused by the following file: hal.dll

INTERNAL_POWER_ERROR

If this is the first time you've seen this stop error screen,
restart your computer. If this screen appears again, follow
these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer
for any Windows updates you might need.

If problems continue, disable or remove any newly installed hardware
or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use safe mode to remove or disable components, restart
your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then
select Safe Mode.

Technical Information:

*** STOP: 0x000000a0 (0x0000000000000613, 0xfffffa8009629010, 0x0000000000000000, 
0x0000000000000001)

*** hal.dll - Address 0xfffff801e1a2dbb9 base at 0xfffff801e1a1b000 DateStamp 
0x50875a79

Yok memory dump lazım değil o ayrı bir şey :) Tekrar hata alırsanız bu konudan gönderir duruma göre hareket ederiz.
:like: Tamamdır.

- - - Güncellendi - - -

Kod:
runkey:HKCU@S-1-5-21-935161164-2330986852-472453489-1001\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CURRENTVERSION\RUN\\Keyboard Inf.
regkey:HKCU@S-1-5-21-935161164-2330986852-472453489-1001\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CURRENTVERSION\RUN\\Keyboard Inf.
Bunları regeditten nasıl silebilirim?
-------------
Ve C:\Users\ßurak\AppData\Roaming\... ...\ndsm.exe Bu dizindeki bir çok programda ndsm.exe var ve defender algılıyor.

Verdiğin reg kayıtarını bulup kaldırabilirsin :) Başlat çalıştırdan Regedit yazıp verdiğin yoldan bulabilirsin. Veya CCleaner yükleyip başlangıç yazan yerden de kaldırabilirsin. Çünkü başlangıç bölümleri verdiklerin.
ndsm zararlı değil gözüküyor ancak silmek istersen uyarı veren klasörden kaldırın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Card reader veya usb disk ile ilgili bir aygıt taktın mı veya aygıt yöneticisinde sorunlu bir aygıt var mı? Driver bulma programı kullandın mı? Eğer kart okuyucu taktı isen ve sürücü sorunlu ise sürücü modelini verin. Aida64 ile kontrol edebilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı