Windows 8 Kurulumu Sorunu ( GPT-MSR-EFI)

Psychomaniac

Hectopat
Daha fazla  
Normalde googleden çözülemeyecek sorunun olmadığına inanan bir insanım ki bütün sorunlarımı da çözmüşümdür. Ama bu windows 8 ve samsung un bana yarattığı sıkıntılara çözüm aramaktan sıkıldım. İlk defa bir foruma üye olup derdimi yazıyorum çünkü elimden birşey gelmiyor artık.En azından çok sık ziyaret ettiğim technopat.net kaydolmama da bahane oldu.

Windows 8 single language 64bit olarak aldığım laptopa başka bir işletim sistemi yükledikten sonra tekrar Windows 8 yüklemeye çalıştım ama laptopu açınca ilk logo ekranından sonra eğer bios ayarlarında bootmode UEFI seçiliyse direk biosa bağlanıyor , CSM Boot seçiliyse logodan sonra siyah ekranda kalıyor. UEFI mode seçiliyken F10a basınca ekranda bir tek bios a bağlanma seçeneği çıkıyor CSM de ise ilk sırada HDD sonra DVD seçenekleri çıkıyor ve hdd seçerek masaüstüne bağlanıyorum. Yani hardiskimi görüyor ama bootable değil. Hardiski tekrar GPT yapmaya çalıştım cd taktıktan sonra format ekranında shift+10 komut satırıyla diski GPT ye çevirdim formatı attım ama yine pc açılışı aynı kaldı. Hardiskte msr efi gibi partitionlar yapmam gerekiyor ama bulabildiğim tek kaynak Nasıl kurmak ve 64-bit Windows yansıma gpt önyükleme . Burada yazanları tam yapsam da sorunum hallolur mu onu da bilmiyorum zaten tam beceremiyorum eksik yapınca formatta başlamıyor bu diske yüklenemez hatası çıkıyor. Anca tüm diskleri birleştirince düzeliyor. Umarım yardım edecek birileri vardır şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.

Yardım edebilecek kimse yokmu?

Arkadaşlar kısaca hardiski gpt yapıp format atınca hdd bootable olmuyor. Onun için format sırasında msr efi tarzı partitionlar oluşturmam lazım bi fikri olan yokmu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde format cd'si var UEFI olarak yüklemek için normalde farklı ne yapmalıyım? Bios ayarları default olunca( fast bios- secure boot enable) pc cd den başlamıyor direk biosa giriyor. 
Şimdi usb den format atmaya çalışacam bootx64.efi dosyasınıda flasha ekleyerek gerçi bu Windows 7 UEFI kurulumunda yapılan bir işlem ama belki bir faydası olur. Başka bir fikri olan varsa yardım etsin lütfen

Fast bios ve secure bios disable olup bios mode UEFI seçili olursa pc açtığımda direk biosa bağlanıyor cd veya flashtan devam etmiyor. Aynı durumda pc açılınca F10 basınca sadece Enter Setup seçeneği çıkıyor buda biosu açıyor. CSM veya Legacy seçili iken cd görüyor fakat formatı bu şekil atınca temiz kurulum oluyor ama hdd bootable olmuyor yani her seferinde bios CSM veya seçili iken F10A basıp hardiski seçmem gerekiyor.

Denedim yine direk biosa giriyor. Normal win8 format işlemlerini yapıyorum ama neden böyle oluyor? Bu format sırasında MSR EFI partitionlarını biz mi oluşturuyoruz yoksa win8 formatı atarken kendiliğinden mi oluştuuyor?

Denedim yine direk biosa giriyor. Normal win8 format işlemlerini yapıyorum ama neden böyle oluyor? Bu format sırasında MSR EFI partitionlarını biz mi oluşturuyoruz yoksa win8 formatı atarken kendiliğinden mi oluştuuyor?
Windows 8 kendisi oluşturuyor. Uefi olarak boot etmezsen bu bölümleri oluşturmuyor.

Tamam o zaman madem UEFI da görmüyorsa şimdi usb hazırladım ek olarak
bootx64.efi dosyasını ekleyerek gerekli işlemleri yaptım böyle deniyecem. Olursa haber veririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı