Windows 8 NETIO.SYS hatası

Malesef aynı sorunlarıda bende yaşıyorum ,Windows 8'e geçtiğime nerdeyse pişman olucak gibiyim artık.Xp,Windows 7 kullandım crack li böyle hatalarla karşılaşmadım.Benden hariç iki arkadaşımda aynı hatalar yaşadı.İstersen https://www.technopat.net/forum/win...b-sesler-ile-arada-bir-kisa-sureli-kasma.html konusunda aldığım hataları ve benim bu konu hakkında en son makalemi oku tavsiye ederim.İyi Günler İyi Forumlar Sağlıcakla Kalın.

- - - Güncellendi - - -

Bende paylaşsam sakıncası olurmu bende de aynı problemler var Netload Serious Filehosting - Netload

Arkadaşım makaleyi okudum haklı olabilirsiniz. Bende benim bilgisayardan düşük sistemlere attım windows 8 i onlarda tık yok açılma kapanma hızlı ama bende açılması onlara nazaran daha yavaş. Ben windows 7 de bile hata alıyordum maalesef bluescreen hatası windows 8 de de bu hata çıktı karşıma nedeni sistemden mi çözemedim.

Sistemde yüklü güvenlik programı nedir?

Kod:
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage
to your computer.

The problem seems to be caused by the following file: NETIO.SYS

SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

If this is the first time you've seen this stop error screen,
restart your computer. If this screen appears again, follow
these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer
for any Windows updates you might need.

If problems continue, disable or remove any newly installed hardware
or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use safe mode to remove or disable components, restart
your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then
select Safe Mode.

Technical Information:

*** STOP: 0x0000003b (0x00000000c0000005, 0xfffff880017772c5, 0xfffff88018b85130, 
0x0000000000000000)

*** NETIO.SYS - Address 0xfffff880017772c5 base at 0xfffff8800173d000 DateStamp 
0x50765624

Sistemde yüklü güvenlik programı nedir?

Kod:
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage
to your computer.

The problem seems to be caused by the following file: NETIO.SYS

SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

If this is the first time you've seen this stop error screen,
restart your computer. If this screen appears again, follow
these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer
for any Windows updates you might need.

If problems continue, disable or remove any newly installed hardware
or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use safe mode to remove or disable components, restart
your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then
select Safe Mode.

Technical Information:

*** STOP: 0x0000003b (0x00000000c0000005, 0xfffff880017772c5, 0xfffff88018b85130, 
0x0000000000000000)

*** NETIO.SYS - Address 0xfffff880017772c5 base at 0xfffff8800173d000 DateStamp 
0x50765624

Bitdefender Total Security 2013

Vatan bilgisayarın montaj bölümüne götür bir derim.Donanım'la ilgili bir problem olduğunda çözemedim içinden çıkamayacam zaman oraya götürdüm bir baktır.Senin sorunun şüphelendiğim kadarıyla anakartla alakalı olabilir.Arkadaşımdada mavi ekran veriyodu arasıra 2006 model pc si tamirciye götürdük anakartından dedi ve değiştirdik şimdilik yok problem,ordan aklıma geldi ama sen gene bir götür tamirciye yada vatan bilgisayara iyicene bi incelettir.

Kardeşim öyle bir fırsatım yok çünkü bilgisayarı geçen sene 15 tatilde almıştım. Hala garantisi var. O yüzden tamircinin dokunması iyi olmaz gibi. Forumda sorunun kaynağını bulabilirsek ona göre garantiye göndermeyi düşünüyorum. Zaten 1 ay oldu garantiden geleli. Bu sorun değil de başka bi nedenden dolayı gitmişti garantiye. Orda harddiskte verem testi yapmışlar biosu güncellemişler birde ekran kartını değiştirip gönderdiler. Telefonla arayarak 4 gün gibi kısa sürede getirtmeyi başardım kasayı. İşte sonra bu sorunla uğraşıyorum 1 aydır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Marka Pc bizi aşar neyin ne olduğu belli değil açılmamış bir kara kutu gibi.İstersen format etme şansın varsa bide sana link verim özelden ordan windows 7 Sp1 AIO indir kur bir dene sorun vericekmi.
Verirse o zaman ciddi bir donanım problemiyle karşı karşıyasın demektir sorunu belirt direk yolla servise eğer garintisi varsa.

Format için çekilmiş dvd bende çok, ona gerek yok, sağolasın da format atmadan sıkıntıyı gidermek için zaten burdayım. Atsam bile bu sefer windows 7 de bluescreen hatası verecek eminim yani çünkü o yüzden 8 e geçmiştim garantiden gelir gelmez. Garantiye de pek güvenmiyorum işin açıkcası. Bu sorunu aldığımı diyerek gönderecem ama genelde oldugu gibi bir şey bulamadık gibi dönüş yapılacak bana :)

Bitdefender'ı kaldırır mısınız.

Kaldırdım dün gece Karspersky Internet Securıty 2013 'ü kurmak istedim ve

bu hatayı tekrar tekrar verdi. Ben de forumda paylaşayım dedim baktım ceza almışız bir günlük. Bende baktım olmadı yeniden format attım. Bu sefer Microsoft Toolkit le crack yaptım ayrıca drıverlarıda drıver genius 12 ile güncelledim. Ekran kartı sürücüsünü de AMD 13.4 sürümünü yükledim. Şimdilik bir hata vermedi. Bana göre bundan sonra aynı hatayı vermezse ya crack hatası vardı yada drıver güncelleme programı yüzündende olabilir gibi. Çünkü drıverları önceden Uniblue Driver Scanner 2013 ile güncellerdim.

Ayrıca bir sorum olacak HD Tune 5.00 kurulu bilgisayarda hangi bölümleri tarattırayım da resmini atayım çünkü 2.55 gibi az bölüm yok taratmak için :confused: :redface:

Bir sorum daha olacak antivirüs Karspersky Internet Securıty'i kurdum oda bilgisayarda az da olsa başlangıçta geç açılmasına neden oluyor. Bitdefender'i tekrar kurmayı düşünüyorum kursam mı tekrar diye soracaktım sakıncası yoksa:confused:

Son düzenleyen: Moderatör:
HD Tune ile taramaya gerek yok. SMART bölümünden SS yeterli. NETIO.SYS bir ağ sorunu ve büyük ihitmalle Bitdefender soruna neden oluyordu.

SMART bölümü dediğiniz yer neresi ama bu ikisinden birisinde olmalı istediğiniz SS değeri :D

Ayrıca bir şey sormak istiyorum Bitdefender 'i tekrar kursam bu sefer sadece Antivirüs sürümünü gene hatayla karşılaşma olasılığım nedir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı